• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić o derbiju: Odlučiće detalji, 5-6 minuta...

Autor mondo.rs

"Za ovo smo radili sedam meseci", izjavio je Zvezdin trener o predstojećoj polufinalnoj seriji. Otkrio je čime ga je Kej Si Rivers iznenadio u prvom razgovoru.

 Tomić o derbiju: Odlučiće detalji, 5-6 minuta... Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts uradila je ligaški zadatak na Jadranu veoma uspešno i dočekala plej-of sa odličnom ocenom, jer je u 22 kola doživela samo jedan poraz.

Nakon zauzimanja pol pozicije uoči plej-ofa i 21 "jadranske" pobede svog tima, trener crveno-belih Milan Tomić gostovao je na TV Arena sport i ocenio da su crveno-beli uradili "100 odsto zacrtanog".

"Nije bilo lako imati 21 pobedu i samo jedan poraz. Prošle godine nisam pratio ABA ligu, ali iz razgovora sa saradnicima i gledajući utakmice preko interneta mogu da zaključim da je ABA liga ove godine bila mnogo jača. Nije bilo lako dobiti Budućnost i Partizan po dva puta. To su timovi koji su imali cilj da budu na prvom, drugom ili trećem mestu. Nije lako dobiti ni Cibonu kod kuće, ni Zadar kod kuće. To su sve ekipe koje imaju kvalitet i ako analizirate ABA ligu, Krka je dobila tri od četiri tima iz plej-ofa - Budućnost, Partizan, Cedevitu, kao i Megu. Ako nisi 100 odsto u tim utakmicama spreman, bio si blizu da izgubiš", izjavio je on.

Polufinale ABA lige počinje u subotu, kada će beogradski "večiti" rivali, kao i Budućnost i Cedevita sa izborenih pozicija ući u završnu trku - za titulu i mesto u Evroligi.

"Taj zacrtani cilj smo uradili perfektno, trenutno imamo prednost domaćeg terena i to moramo da iskoristimo u polufinalu. Ako prođemo polufinale, da imamo prednost domaćeg terena i u finalu. To nam mnogo znači u ovom trenutku".

"RIVERS ŽIVI ZA BASKET"

Izvor: MN PRESS



Uoči završnice sezone i mečeva odluke, Zvezda se pojačala dovođenjem iskusnog šutera Kej Si Riversa. Tomić je rekao da očekuje da Amerikanac bude na najvišem nivou u polufinalnoj seriji i uz to je otkrio zanimljivost iz svog prvog sastanka sa bivšim bekom Bajerna, Reala i Panatinaikosa.

"Rivers je iskusan igrač, koji uvek zna šta treba da uradi. Njegova prva utakmica bila je derbi i to nije baš najlakše. Protiv Zadra je odigrao dobro, protiv Mege još bolje i u ovom trenutku mislim da je spreman da sa 100 odsto mogućnosti da pomogne Zvezdi. Bilo je interesantno, kad je došao u Beograd i kad smo seli da razgovaramo, video sam da je on tip igrača koji se ne bavi košarkom samo kada spava. On prati sve živo - evropsku košarku, NBA, zna igrače koje možda i mi treneri ne znamo. On živi za basket, ima 31 godinu i nisam ni znao to o njemu. Protiv Olimpijakosa je igrao fenomenalne utakmice i nismo imali način da ga zaustavimo".

Anketa

Ko će biti finalista plej-ofa ABA lige?

  • Crvena zvezda

    66.25% (53)

  • Partizan

    33.75% (27)


Upitan za učinak svih stranaca u crveno-belom, Tomić je ostao dosledan stavu da ne želi da pojedinačno ocenjuje.

"Svi su dali maksimum. Ne bih mogao da kažem negativno ni za jednog igrača. Od početka sezone su mi često postavljali pitanje da izdvajam nekoga, ali to ne želim da radim, jer je Zvezda tim i samo kao tim može da uspe i uradi nešto. Zadovoljan sam svima. Sigurno da može još bolje, pred nama su polufinalne utakmice ABA lige, gde treba da pokažemo najbolje svetlo".

Izvor: MN PRESS

Na pitanje šta bi moglo da se očekuje od ABA plej-ofa, koji počinje u subotu "večitim derbijem" od 19 časova (TV Arena sport), Tomić je rekao da su to drugačiji mečevi od ligaškog dela.

"Potrebno je spremiti tim psihički i fizički. Svi znamo šta znači beogradski derbi. To su utakmice koje igrači oba kluba žele da igraju i uživaju u njima, jer svaki igrač voli da igra u punoj dvorani. Očekujem pravi derbi, pomoć naših navijača i punu halu. Radili smo sedam meseci da bismo imali prednost domaćeg terena i da sa našim navijačima, šestim igračem, dođemo do cilja. Za početak, da pobedimo u prvoj utakmici, pa da razmišljamo o drugoj".

Upitan ko je najbitniji igrač Partizana, Tomić je odgovorio...

"Jedan od najbitnijih igrača je Lendejl, koji u tandemu sa Renfroom stvarno igra odlično. Ne bi trebalo potcenjivati ni ostale, ali taj tandem u ovom trenutku igra najbolje".

Sa iskustvom vođenja tri derbija protiv Partizana, kao i dugogodišnjeg učešća u atinskim derbijima PAO - Olimpijakos, Tomić ocenjuje da takve utakmice rešavaju detalji.

"Jedan detalj su, recimo, ničije lopte, ko će da se baci, ko će da je uzme, u čijim će biti rukama... Drugi deo su taktički detalji, kako ćemo ih braniti, kako ćemo ih napasti. Dakle, odlučuju detalji i tih 5-6 minuta u toku utakmice, ko će da napravi u pravom trenutku seriju da bi mogao da se 'odlepi' i da dobije utakmicu", dodao je Zvezdin trener gostujući u emisiji TV Arena sport "U obruču".

Anketa

Ko će osvojiti ABA ligu?

  • Crvena zvezda

    52.2% (83)

  • Cedevita

    1.26% (2)

  • Budućnost

    3.77% (6)

  • Partizan

    42.77% (68)

Ko će osvojiti ABA ligu?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC