• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika noć srpskog talenta u Pireju

Autor mondo.rs

Olimpijakos ubjedljivo savladao Bajern i odmakao mu dvije pobjede u borbi za plej-of. Mladi Aleksej Pokuševski prvi put igrao u Evroligi.

 Velika noć srpskog talenta u Pireju Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Prije nekoliko nedjelja, juniori Olimpijakosa gostovali su u Beogradu i nastupili na juniorskom turniru Evrolige "Marko Ivković", a jedan igrač među njima je privukao posebnu pažnju.

Najbolji među Pirejcima u dvorani u Železniku tada je bio srpski talenat Aleksej Pokuševski (17), Novosađanin koji živi u Atini od 2014. godine. Na kraju turnira, on je uvršten i u idealnu petorku, što se i moglo očekivati nakon što je prije mjesec dana bio pozvan i na FIBA-NBA kamp "Košarka bez granica", održan u Šarlotu za vrijeme Ol-stara.

Velikih mjesec dana u životu srpskog kadetskog reprezentativca zaokruženo je ove večeri, kada je prvi put zaigrao za seniorski tim Olimpijakosa u Evroligi. I to u ubjedljivoj pobjedi, koju je obilježio njegov zemljak, centar Pirejaca Nikola Milutinov (20 poena, 5 sk).

Olimpijakos - Bajern 89:69 (20:10, 30:21, 22:17, 17:21)

Američki stručnjak Dejvid Blat dao je Pokuševskom 51 sekund u igri i on je za to vrijeme uspio da se "upiše" iskoristivši slobodno bacanje.

Izvor: MN PRESS

Iako je ovo bilo veče odličnog Milutinova i njihovog saigrača, takođe efikasnog centra Zeka Ledeja (23 poena), mladi srpski talenat dugo će upamtiti nastup u Dvorani mira i prijateljstva, u kojoj je Olimpijakos ostvario važnu pobjedu u borbi protiv direktnog rivala za mjesto u plej-ofu.

Sa druge strane, ekipa Dejana Radonjića pala je za dva mjesta ispod crte za doigravanje, jer je doživjela treći uzastopni poraz, a peti u posljednjih šest evroligaških kola. Domaćin je u Atini vodio od početka do kraja, a Bajern je samo krajem prve četvrtine uspio da se približi na podnošljivih "minus 4".



Ispostavilo se da je to bio samo trenutni trzaj Bavaraca, među kojima je najefikasniji bio šuter Peteri Koponen, strijelac pet trojki iz šest pokušaja. Uz njegovih 15 poena, dvocifreni učinak u napadu imali su još centar Devin Buker sa 13 i univerzalac Nihad Đedović sa 10.

Srpski internacionalci nisu imali zapažen doprinos među gostima, pa je Vladimir Lučić završio meč sa šest poena, Stefan Jović sa samo jednim (uz devet asistencija), a Nemanja Dangubić sa dva.

Olimpijakos Bajern
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Pročitajte rezultate prve večeri nedelje "duplog" evroligaškog programa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC