• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valensija: "Betmen" je naš simbol!

Autor mondo.rs

Producentska kuća "DC Komiks" optužila je Fudbalski klub Valensija da bespravno koristi logo njenog junaka Betmena. Odgovor Valensije Amerikancima: slavni "šišmiš strip-junak" nastao je 1939, a mi svoj svoj grb imamo od 1919. godine.

Amerikanci su polemiku pokrenuli nakon što je Valensija redizajnirala, ali ne i bitno promenila svoj grb povodom 100 godina od osnivanja kluba.

Španski kluib ističe da ljudima iz DC Komiksa očito nije bilo dovoljno to što je Batman, slavni "šišmiš strip-junak" nastao 1939, a Valensija svoj grb ima od 1919. godine. Dakle, 20 godina ranije.

Takođe, kako navodi, nije im bilo dovoljno ni to što je slepi miš simbol Valensije, Katalonije i Balearskih Ostrva još od 13. veka, pa su uputili žalbu Kancelariji za intelektualnu svojinu Evropske unije (EUIPO).

Portparol španskog kluba rekao je za "El Konfidenšl" da klub neče prestati da koristi slepog miša zato što mu to neka producentska kuća kaže.

"Ne postoji komercijalni brend koji ima svetska prava na šišmiše. A u vreme dok je naš klub igrao sa slepim mišem na grudima, u Americi su se još jurili bizoni", poručio je on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC