• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslovna zgrada m:tel-a "pretvorena" u galeriju

Autor mondo.ba

Izložba umjetničkih radova studenata banjalučke Akademije umjetnosti otvorena je danas u poslovnoj zgradi m:tel-a u Banjaluci.

 Poslovna zgrada m:tel-a "pretvorena" u galeriju Izvor: Siniša Stanić/MONDO

Nakon što su prošle godine realizovali Street art projekat oslikavanja ograde koja se nalazi uz poslovnu zgradu m:tel-a u ulici Vuka Karadžića, predstavnici Akademije umjetnosti Banjaluka i kompanije m:tel, danas su otvorili i izložbu radova mladih banjalučkih umjetnika.

U prethodnoj godini, kao jedan od vidova nastavka dugogodišnje uspješne saradnje Akademije umjetnosti u Banjaluci i m:tel-a, realizovan je projekat oslikavanja zaštitne ograde koja se nalazi uz zgradu ove kompanije.

Ideju m:tel-a o ovom umjetničkom projektu je sa zadovoljstvom prihvatila Akademija umjetnosti, pa je deset studenata Studijskog programa likovnih umjetnosti, napravilo kreativna rješenja u različitim formama i tehnikama. Izabranih 12 vizuelnih rješenja su se na kraju našla na ogradama, čineći tako ovaj prostor, ali i grad ljepšim.

Autori radova su Nina Ninković, Svetozar Rodić, Dajana Jekić, Marina Božić, Damir Omić, Nataša Šešić, Stefan Plamenac, Milan Ritan, Ana Grubor i Teodor Terzić, koji su uz podršku svojih profesora i asistenata prof. dr Gorana V. Jankovića, prof. mr Mladena Miljanovića i asistenta mr Vladimira Klepića, realizovali ovaj projekat.

Pogledajte foto galeriju...

Kompanija m:tel je štampala i kalendare za 2019. godinu sa motivima tih radova, a sada je i prostor hola svoje poslovne zgrade ustupila kao mjesto nesvakidašnje izložbe koju će moći da vide posjetioci kompanije, te u njoj svakodnevno uživaju zaposleni u m:tel-u.

Na otvaranju izložbe, Jelena Maksimović portparol m:tel-a je izjavila da se kompanija m:tel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, konstantno trudi da podrži, ali i sama osmisli ideje koje promovišu prave vrijednosti, naročito kada su u pitanju mladi i talentovani ljudi poput studenata koji su učestvovali upravo u ovom projektu.

"Iako smo danas domaćini ove izložbe, svakako je najvažnija sama umjetnost i oni koji su je donijeli na najljepši način u naš prosto", naglasila je Jelena Maksimović.

Otvaranju je prisustvovala i dekanica Akademije umjetnosti prof. dr Sanda Dodik koja je istakla da je ovo još jedan u nizu projekata podrške m:tel-a Akademiji umjetnosti.

"Godinama unazad kompanija m:tel i Akademija umjetnosti njeguju prijateljski odnos i dobru saradnju, ne samo u okviru ovakvih, većih projekata, nego je ova kompanija mnogo puta dosad podržala i naše studente i njihove pojedinačne aktivnosti. Ova izložba, kao i čitav projekat oslikavanja ograda je jedan od dokaza da m:tel zaista podržava umjetnost, na čemu je Akademija zahvalna ovoj kompaniji. Nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju, kroz već tradicionalne projekte, ali i neke nove", rekla je dekanica Sanda Dodik.

Izvor: Siniša Stanić/MONDO



Takođe, u ime Akademije ovom događaju je prisustvovao i profesor dr Goran V. Janković koji je naglasio da ova izložba predstavlja krunu jednog velikog projekta, realizovanog prethodne godine.

"U realizaciji ovog projekta učestvovali su studenti treće i četvrte godine Studijskog programa likovnih umjetnosti, koji su na ovaj način dobili priliku da ispolje svoju kreativnost i talenat. Tokom rada su korištene različite tehnike prilagođene svakom od odabranih rješenja, a pri tome se vodilo računa o vizuelnom utisku cjelokupne površine, kao i kompoziciji", rekao je ovom prilikom prof. dr Janković, te dodao da ovakvi projekti daju mogućnost mladim i neafirmisanim umjetnicima da izraze svoj originalni kreativni pristup univerzalnim temama.

Pogledajte foto galeriju...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop