• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić: Nakon Mundijala, želja direktno na EURO

Autor mondo.ba

"Misli su nam koncentrisane na utakmicu s Armenijom i veoma je važno da kvalifikacije započnemo pobedom zbog samopouzdanja", izjavio je Miralem Pjanić.

Veznjak bh. reprezentacije na pres-konferenciji je rekao da vjeruje kako BiH trenutno ima tim koji može osvojiti šest bodova na startu i u konačnici biti među dvije ekipe iz grupe koje će izboriti direktan plasman na Euro 2020.

"Pokušaćemo uzeti šest bodova i startovati najbolje što može. Neće biti lako ali pokazali smo da imamo kvalitet", rekao je Pjanić.


Dodao je da mu je uvijek bilo zadovoljstvo igrati za reprezentaciju, pogotovo kada počinju bitne utakmice.

"Nismo nikada bili na Evropskom prvenstvu i imamo veliku želju da odemo. Maksimalno ćemo se potruditi da postignemo taj cilj. Mislim da s ovim igračima imamo mogućnost da završimo među prva dva u grupi i direktno se plasiramo na EP", izjavio je veznjak Juventusa.



Prokomentarisao je i očekivanja u selekciji Italije koju dobro poznaje. Ističe da su Italijani favoriti i da su u potpunosti fokusirani samo na sebe.

"Nama je bitno početi sa šest bodova, u junu dolaze teže utakmice. Pokušaćemo uzeti tri boda u Finskoj, a kasnije ćemo vidjeti šta s Italijom".


Ističe da pritiska kada igra u reprezentaciji nema, i da mu je uvijek bilo zadovoljstvo nastupati s najboljim bh. napadačem Džekom.

"S Edinom sam tu desetak godina. Bili smo u ekipi koja je otišla na Svjetsko prvenstvo i nadam se da ćemo ići i na Evropsko prvenstvo. Zadovoljstvo mi je uvijek bilo igrati s njim u ekipi, ali nećemo moći samo nas dvojica to uraditi. Moraće svi dati svoj doprinos, od igrača do navijača", poručio je Pjanić i pozvao navijače da ih u što većem broju podrže i u ovim kvalifikacijama.

Susret BiH - Jermenija na rasporedu je u subotu na Grbavici (20.45), a protiv Grčke u naredni utorak (20.45) na Bilinom Polju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC