Jokan će (možda) čekati do leta na VBA

Autor:

Srpskom menadžeru se dopala ideja o preuzimanju Vest Broma, a do dogovora još nije došlo zbog vršioca dužnosti. Mogao bi posao da dobije za deset dana, a možda na leto.

Jokan će (možda) čekati do leta na VBA Foto: Guliver/Getty images/Alex Livesey

Slaviša Jokanović bio je viđen kao naslednik Darena Mura u Vest Bromviču.

Od prve vesti o interesovanju prošlo je desetak dana i dve strane nisu još postigle dogovor, iako su "zagrejane" za saradnju, a razlog je uspešan početak vršioca dužnosti trenera.

Kako prenosi "Dejli mejl", rukovodstvo VBA je impresionirano načinom na koje je Džejms Šan vodio utakmice protiv Svonsija (3:0) i Brentforda (1:0), tako da će mu dati još jednu šansu pre konačne odluke.

U pitanju je duel sa Birmingemom na Hotornsu (29. mart) u kojoj če Šan pokušati da "izboksuje" ugovor do kraja aktuelne sezone.

To ne znači da je VBA do kraja "odjavio" Slavišu Jokanovića - nego žele da ostave naslednika Murovih fudbalskih ideja na klupi i da tako ne poremete hemiju u ekipi dok se bore za Premijer ligu, dok bi potom ponovo seli za sto sa srpskim menadžerom.

VBA veruje da Jokanović ima "pedigre" da ekipu, koja je izuzetno stara, izgradi tokom leta, ali će za to morati da mu daju platu od 1,5 miliona funti godišnje, prenosi "Mejl".

Da li će Jokanović imati strpljenja da u naredna tri meseca bude bez posla iako je još mnogo klubova iz Engleske zainteresovano za njega, ostaje da se vidi do leta, ili već u narednih desetak dana ukoliko Džejms Šan ne pobedi Birmingem.

Tri meča su dovoljna da se proveri da li mu se posrećilo...

Ostale vijesti