• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pike "odjavio" Španiju, Kataloniju ne odbija!

Autor mondo.rs

Od "crvene furije" se oprostio zbog uvreda navijača pošto je zagovornik nezavisnosti Katalonije. Đera Pike će još više iznervirati iste navijači kada deseti put u karijeri obuče dres pokrajine koju vidi kao posebnu državu.

Jedan od najboljih defanzivaca svoje generacije Đerar Pike rekao je "zbogom" reprezentaciji Španije posle očajnog Svetskog prvenstva, tokom kog je bio jedan od slabijih aktera.

Nešto lošije igre u poslednje vreme, kao i krštenica, nisu bile osnovni razlog zbog kog je Pike otišao u "reprezentativnu penziju" sa tek 31 godinom, nego to što je već dugo vremena bio na meti navijača zbog svog "tvrdog" stava o pokrajini Kataloniji.

Kao zagovornik otcepljenja Katalonije od Španije i pune nezavisnosti trpeo je uvrede navijača "furije", ali je i pored toga isticao da mu je čast da igra pod državnim grbom.

Odlučio je da zbog sopstvenog i mira u reprezentaciji prestane da se odaziva na pozive selektora Luisa Enrikea, ali će zanimljivo i dalje povremeno nastupati za nacionalnu selekciju Katalonije, koja ima pravo da igra iako nije priznata država, kao što nema znak UEFA i FIFA.

Selektor ove reprezentacije Đerar Lopez pozvao ga je za prijateljsku utakmicu protiv Venecuele koja će se odiigrati 25. marta u Đironi.

Pored Pikea koji za Kataloniju ima devet nastupa od 2004. godine, pozvan je i legendarni Ćavi Ernandez (Al Sad), dok su neka od zvučnijih imena i Bojan Krkić (Stouk), Mark Bartra (Betis), Martin Montoja (Brajton), Aleš Vidal (sevilja), Mark Munijesa (Đirona), Viktor Sančez (Espanjol), Oriol Romeu (Sautempton) i najbolji strelac u njihovoj istoriji - Serhio Garsija (Espanjol).

Katalonija je do sada odigrala 46 utakmica, poslednji još 2016. godine protiv Tunisa (3:3).





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC