• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen peti Poslovni forum menadžera u Bijeljini

Autor mondo.ba

U Bijeljini je danas završen peti Poslovni forum menadžera 2019.Predavači iznijeli zaključke.

Digitalne transformacija je kontinuirani proces koji nije uvek jednostavan, ali bez kojeg poslovanje u svijetu više nije moguće, jedna je ključnih poruka koju je, pred skoro 300 učesnika, tokom drugog dana petog Poslovnog foruma menadžera u Bijeljini 2019, iznijela key note predavač Dragana Đermanović.

Tokom drugog dana učesnici su imali priliku da slušaju i učestvuju u dvije panel diskusije, na kojima su svoja iskustva podijelili istaknuti stručnjaci iz javnog i privatnog sektora iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Panel diskusijom ”Kako poboljšati poslovno okruženje, dijalog donosila a odluka i privrednika” zaokruženo je peto izdanje Foruma. Podrška šire društvene zajednice, restrukturisanje javnih preduzeća, smanjenje opterećenja za realni sektor, ali i parafiskalnih nameta - samo su neka od gorućih pitanja i izazova koje je potrebno hitno rješavati, na svim nivoima vlasti u zemlji, zaključili su učesnici. “Zakonodavstvo i privreda moraju da grade partnerstvo. Treba raditi na edukaciji državnih službenika. Privrednici moraju ulagati u infrastrukturu i zaposlene”, kazao je Srđan Praštalo, direktor Vela Consultinga i jedan od učesnika ove panel diskusije.

Drugi dan Foruma učesnici su imali priliku da slušaju predavanje Dr Dragane Đermanović koja je govorila na temu Digitalne transformacije - koliko je bitno da budemo u toku sa savremenim trendovima, šta znači digitalna pismenost i koliko je važna za razvoj privatnog i javnog sektora. Predstavila je i konkretne primjere na koji način se digitalna tehnologija može upotrijebiti za napredak u poslovanju, bez koje poslovanje ne može biti konkuretno na tržištu rada.

“Najbitnije je konstatno usavršavanje i rad na sebi. Bitno je da aktivno pratite teme koje su bitne za vaš posao i da pratite aktuelna dešavanja i djelujete u skladu sa njima.” kazao je Tomaž Orešić, potpredsjednik kompanije Resalta iz Slovenije, tokom panel diskusije o izazovima za poslovanje na različitim tržištima.

Poslovni forum menadžera trajao je dva dana tokom kojih je održano pet predavanja sa vodećim stručnjacima iz svojih oblasti i četiri panel diskusije.

Generalni pokrovitelj Foruma je Grad Bijeljina. Pokrovitelj petog Poslovnog foruma menadžera je Vlada Republike Srpske, srebrni sponzor Prointer,  a uz projekat su i sponzori Addiko Bank, Misija OSCE u BiH,  Sloboprom, STECO centar, Megadrvo, Nešković osiguranje, Sport Vision, Nova Banka a.d. Banja Luka, Tanasić, Područna Privredna komora Banja Luka, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Malagić i Divani. Prijatelji Foruma su Naklada Mate, Club Frojd, G3Spirits, te Velness&SPA centar Leonida. Medijski pokrovitelji su Ekapija, Capital.ba, EuroBlic, TV K3, Mondo, Manager.ba, Akta, Poslovne novine, Bobar radio, The Srpska Times i Srpska Info. PR partner petog Poslovnog foruma menadžera je agencija Prime Communcations.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE