• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real "ukrotio" Džejmsa, Felipe ušao u istoriju

Autor mondo.rs

Madriđani se vratili iz velikog zaostatka i pobedili Armani u evroligaškom derbiju večeri.

 Evroliga: Real Madrid - Armani 92:89 Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Bek Armanija Džejms Naneli postigao je u prvom minutu druge četvrtine pogodak za iznenađujuće vođstvo svog tima na parketu šampiona Evrope - 37:19.

Bio je to poslednji znak "kraljevskom klubu" za uzbunu i ekipa Pabla Lasa ga je dobro čula.

U večeri u kojoj je kapiten šampiona Evrope, Felipe Rejes, postao igrač sa najviše odigranih utakmica u Evroligi (342), njegov tim se potrudio da mu ulepša jubilej:

Real Madrid - Armani 92:89 (19:33, 31:23, 24:19, 18:14)

Najbolji igrač Milaneza Majk Džejms postigao je 35 poena (30 do poslednje četvrtine) i umalo "dovukao" svoj tim do velikog brejka u borbi za mesto u plej-ofu.

Amerikanac je u prvom delu meča imao veliku podršku srpskog internacionalca Nemanje Nedovića, koji je ubacio 16 poena, ali ga je dobijena tehnička greška u drugoj deonici ipak zaustavila i uticala na to da "uspori". I to je takođe doprinelo velikom preokretu Madriđana, realizovanom početkom poslednje četvrtine, kada su poeni Džejsija Kerola, Treja Tomkinsa, Gustava Ajona i Fakunda Kampaca nepovratno oduzeli prednost italijanskom timu.

Serhio Ljulj bio je prvi strelac ekipe sa 16 poena, a statistički najbolji među "kraljevićima" bio je takođe zapaženi centar Valter Tavares, sa devet poena, devet skokova i bez promašaja iz igre. Na drugoj strani, Džejms i Nedović imali su podršku u Naneliju, koji je takođe ubacio 16, ali je za nešto više to ipak bilo nedovoljno.

Srpsko krilo, Vladimir Micov, ubacio je osam poena za Armani, koji je sada na deobi četiri ekipe sa učinkom 14-13, među kojima je trenutno Panatinaikos ispod crte za plej-of. Sa druge strane, Real je ovim trijumfom ostao treći, sa istim učinkom kao i drugoplasirani CSKA (21-6), koji će u četvrtak u Moskvi u velikom derbiju dočekati lidera - Fenerbahče.

Real: Kozer 2, Rendolf 13, Fernandez 9, Kampaco 7, Rejes 4, Ajon 11 (10 sk), Kerol 7, Tavares 9 (9 sk), Ljulj 14 (4/9 za tri), Dek 2, Tomkins 9, Tejlor 5.

Armani: Dela Vale, Džejms 35 (4/9 za tri), Micov 8, Tarzuvski 7, Nedović 16, Kuzminskas 7, Ćinćarini, Naneli 16 (4/6 za tri), Burns, Bruks, Džerels, Omić.

Pročitajte rezultate i pogledajte tabeli Evrolige.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC