• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemački mediji: Disciplina Srbije, Dmitrović...

Autor mondo.rs

Čuvar mreže "orlova" dobio visoke ocjene.

U prvoj utakmici obe reprezentacije u 2019. godini:

Njemačka - Srbija 1:1.

Ekipe Joakima Leva i Mladena Krstajića remizirale su u Volfsburgu, gdje je Luka Jović doveo srpsku selekciju u vođstvo udarcem glavom u 12. minutu, a Leon Gorecka izjednačio u nastavku, snažnim hicem sa ivice kaznenog prostora u 69.

Kada je Srbija propustila nekoliko prilika da stekne dva ili tri gola prednosti, Nijemci su preuzeli potpunu inicijativu i nizom promašaja učinili srpsku reprezentaciju zadovoljniju konačnim ishodom.

Ovako je utakmica opisana u njemačkom listu "Bild".

"Samo 1:1 protiv Srbije u Volfsburgu. Veliki je posao i dalje pred nacionalnim selektorom Jogijem Levom (59) prije početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Rezerve Leon Gorecka (24) i Marko Rojs (29) spriječile su poraz od istočnoevropske selekcije... Bila je to najmlađa startna postava njemačke reprezentacije od Kupa konferederacija 2017. godine, što pokazuje da selektor i dalje sprovodi najavljeni preokret u selekciji".

Isti portal primijetio je koreografiju na tribinama, kojima je odato poštovanje nedavno "precrtanim" reprezentativcima, Džeromu Boatengu, Tomasu Mileru i Matsu Humelsu.

U osvrtu na igru "pancera", Bild konstatuje da je u prvom dijelu bilo malo ritma, hrabrosti, strasti, da je Džošua Kimih bio manje prisutan u sredini terena nego obično, uz još jedno isticanje da je Rojsov ulazak učinio Njemačku kuražnijom.

Nemački portal "Dojče vele" u tamošnjoj verziji nazvao je srpsku reprezentaciju "dobro uvježbanom", uz ocjenu da je poslužila kao "kopija Holandije" i naglasak na to da je nekoliko puta dovela njemačku odbranu u tešku situaciju, poput Klostermanovog starta u posljednjem trenutku ispred Jovića ili Lazovićevog trka pored Sulea.

"Joakima Leva još čeka mnogo posla u 'novoj eri', kako je sam nazvao. U remiju 1:1 protiv mudrih Srba sa istaknutim golmanom Markom Dmitrovićem, otkrivene su neke manjkavosti u odbrani i loša završnica, tako da od iščekivanje godine za početak godine reprezentacije nije bilo ništa", jedna je od ocjena njemačkih novinara.

Tamošnji "Kiker" ocijenio je da je Jovićev gol "isekao" domaće poslije optimističnog početka. Autor teksta istakao je "disciplinovanu igru srpskog tima 'sa druge strane lopte'", kao i to da su "orlovi ostali opasni", uz taksativno nabrajanje prilika srpskog tima u Volfsburgu - Jovićeve, Ljajićeve, Lazovićeve...

Uz pohvalu nastupa njemačkih rezervista, list ukazuje i na brutalan start srpskog debitanta Milana Pavkova na Leroja Sanea, objektivno i zasluženo sankcionisanom crvenim kartonom.

Pogledajte fotografije iz Volfsburga.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC