Goran Jevtić prvostepeno osuđen na kućni zatvor

Autor:

Domaća štampa prenosi da je glumac prvostepeno osuđen zbog optužbi da je izvršavao nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom.

Goran Jevtić prvostepeno osuđen na kućni zatvor Foto: MONDO, Petar Stojanović

Osnovni sud u Somboru izrekao je u sredu prvostepenu presudu beogradskom glumcu Goranu Jevtiću (41) zbog optužbi da je izvršio nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom (16), piše Kurir.

On je osuđen na deset meseci kućnog zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom L. K, koji je u tom trenutku imao 16 godina, navodi list.

"Ukoliko presuda bude potvrđena, Jevtić će kaznu služiti u svom stanu, sa nanogicom, i neće ići u klasičan zatvor. Inače, za ovo delo zaprećena je novčana ili maksimalna kazna do tri godine zatvora", kaže izvor Kurira.

Glumac se od izbijanja ove afere nije oglašavao u medijima, niti je hteo da komentariše optužnicu, ali ni samo suđenje.

Njegov branilac, advokat Vladimir Horovic, takođe nije želeo da komentariše presudu, napominjući da je u pitanju postupak u kom je javnost bila isključena.

Presuda Osnovnog suda u Somboru nije pravosnaža jer će tužilaštvo, optuženi glumac, ali i njegov branilac imati mogućnost da podnesu žalbe o kojima će odlučivati somborski Viši sud.

"Jevtić će se žaliti na presudu, on smatra da nije kriv i da nije trebalo da bude osuđen", kaže za Kurir prijatelj glumca.

Optužnica je teretila glumca da je u avgustu 2014. obljubio maloletnika (16) tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, posle manifestacije Pozorišni maraton.

Ostale vijesti