• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zulfić: Borac m:tel može da se nosi sa Bukureštom!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Reprezentativac BiH i član Dinama iz Bukurešta Muhamed Zulfić vjeruje da Banjalučani imaju snage da pruže žestok otpor gradskim rivalu njegovog kluba, ČSM Bukureštu, u dvomeču četvrtfinala EHF Čelendž Kupa.

Muhamed Zulfić prošle godine započeo je svoj drugi mandat u timu Dinama iz Bukurešta.

Bh. reprezentativac, nekadašnji član sarajevske Bosne, dobro je upoznat sa stanjem u rumunskom rukometu, s obzirom da je već ranije nosio dres tima iz prestonice Rumunije, i to u sezoni 2015/16. kada je i krenula ekspanzija ovog sporta.

Zulfić je jedan od brojnih igrača iz bivše Jugoslavije koji nastupaju u Rumuniji (između ostalih i Faruk Vražalić u ČSM Bukureštu). Šta je to što tamo privlači naše rukometaše?

"Prije tri godine prvi put sam igrao u Dinamu, a to je bio taj neki početak razvoja rumunskog rukometa. Nakon velikih uspjeha i rezultata u ženskom rukometu, jer je ČSM Bukurešt ostvario ogroman uspjeh i postao prvak Evrope, počeli su da ulažu ogroman novac i u muški rukomet, tako da je on sada sport broj jedan u Rumuniji, ispred i fudbala, koji je pao na niži nivo, ali i košarke. Prije svega, blizu smo kuće, uslovi su odlični, a naravno i novac igra ogromnu ulogu, kao u svakom sportu", rekao je za MONDO Zulfić.

Samim tim, kompetentan je da ocijeni jačinu ČSM Bukurešta, gradskog rivala njegovog kluba, koji će odmjeriti snage sa banjalučkim Borcem m:tel u četvrtfinalu EHF Čelendž Kupa.

"ČSM je izuzetno kvalitetna ekipa. Posljednjih godina uložili su mnogo, kako u ženski, tako i u muški rukomet. Imaju visoke ambicije u rumunskoj ligi, ali i u Evropi. Imao sam priliku da igram protiv njih i mogu reći da se radi o jakom timu. Do sada smo igrali tri puta, dva puta smo slavili mi, jednom smo poraženi, a sigurno da ćemo se s njima sastati i u plej-ofu", kaže Zulfić.

Po njegovom mišljenju, Borac m:tel ima šanse da se nosi sa rumunskim timom.

"S obzirom na naš mentalitet, uvjeren sam da će Banjalučani pružiti žestok otpor. U ČSM Bukureštu igra veliki broj stranih igrača, koji se uvijek čuvaju povreda, a znamo kako igraju bh. ekipe - čvrsto, do kraja i da daju sve od sebe. Mislim da Borac m:tel ima dobre šanse u prvoj utakmici, a zavisno od rezultata tog duela, u revanšu da pokušaju odigrati maksimalno i proći dalje", poručio je 26-godišnji Sarajlija.

Prvi duel u Bukureštu igra se u subotu od 16.30 časova, a revanš je sedam dana kasnije u banjalučkom "Boriku".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC