SNSD zove SDS i PDP na razgovor

Autor:

Savez nezavisnih socijal demokrata uputio je poziv dvjema opozicionim strankama u Republici Srpskoj da sjednu za pregovarački sto.

0
A- A A+
SDS, SNSD, Milorad Dodik Foto: Mondo/Željko Svitlica

Na adrese SDS i PDP jutros su stigli pozivi SNSD za sutrašnje sastanke oko formiranja Savjeta ministara BiH.

Kako Srpskainfo saznaje, u SDS još traju konsultacije da li će se odazvati pozivu i u kom sastavu. Međutim, velike su šanse da lider stranke Vukota Govedarica sjedne za sto sa predsjednikom SNSD Miloradom Dodikom jer od ranije postoji stav Glavnog odbora i Predsjedništva SDS da se razgovara sa SNSD, ali samo oko moguće saradnje na nivou BiH. 

Kada je riječ o PDP, za njih nije sporno da razgovaraju sa SNSD, ali su od domaćina tražili da pomjeri termin sastanka zbog ranije planiranih stranačkih obaveza lidera PDP Branislava Borenovića.

Saradnje dvije najveće stranke u Republici Srpskoj SNSD i SDS, najavljivana je odmah nakon što su rezultati oktobarskih izbora postali poznati i utvrđeni.

(Ne)saradnja sa SNSD-om izazvala je raskol u Srpskoj demokratskoj stranci i otvoreno prozivanje predsjednika stranke Vukote Govedarice od strane Milovana Bjelice.

Govedarica je u feburaru izjavio da će se SDS odazvati zvaničnom pozivu SNSD-a (za zajedničko učešće u vlasti na nivou BiH), ukoliko do njega dođe," jer su SDS-u na prvom mjestu interesi Srpske."

On je rekao da će SDS imati svoj pregovarački tim, te podsjetio da stranka ima platformu o postizbornom djelovanju, koja je usvojena na jednoj od sjednica Glavnog odbora stranke, a koja je za ovu političku partiju obavezujuća.

Tagovi:

Ostale vijesti