• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trbić: Bolan poraz od MZT-a, imamo šanse u Skoplju

Autori mondo.ba Autori Fena

Košarkaši Sparsa poraženi su u prvom polufinalnom meču plej-ofa Druge ABA lige protiv makedonskog MZT-a i to u posljednjim trenucima dvoboja u Sarajevu.

  Sparsi su na domaćem terenu dvorane "Novo Sarajevo" izgubili sa 71:70, ali poraz dobija na težini jer su Sparsi na poluvremenu imali 15 poena razlike, a u posljednjoj sekundi su ostali bez pobjede.

U posljednjim trenucima meča, igrač Sparsa Almir Hasandić ishitreno je šutirao trojku dopustivši gostima puni napad što je ekipa iz Skoplja iskoristili i koševima Lestera Medforda sekundu prije kraja meča došli do vođstva, a zatim i do pobjede.

Trener Sparsa Marko Trbić ističe da je nakon odličnog prvog poluvremena njegovom timu od trećeg perioda igre opala koncentracija, što je uvjetovalo da se košarkaši MZT-a razigraju i dođu do rezultatskog priključka.

"Poraz je bio bolan, posebno način na koji smo izgubili, jer protivnik je prvo vođstvo imao sekundu do kraja utakmice. Pobijedili su nas zasluženo, a odlučila je treća četvrtina u kojoj je utakmica krenula drugim tokom. Bili smo previše euforični nakon prvog poluvremena, nismo se znali kontrolisati i u trećoj četvrtini smo igrali s bitno smanjenom koncentracijom. U tom periodu igre primili smo 26 poena, dok smo u cijelom prvom poluvremenu primili 27", rekao je Trbić.

Naglašava da njegova ekipa sada treba da se "ohladi" i da se psihički pripremi za meč u Skoplju, gdje će pokušati doći do izjednačenja u seriji koja se igra na dvije pobjede.

"Mislim da imamo šanse da pobijedimo u Skoplju i izborimo treći meč. Oni su dobar tim, ali nisu nepobjedivi. Moramo odigrati bolju utakmicu s mnogo više koncentracije. U odnosu na jučerašnji meč nadam se samo da će igrači imati više koncentracije, a što se tiče tehničkih i fizičkih elemenata ne mogu reći da je bilo loše. U trećoj četvrtini smo razigrali protivnika i doveli utakmicu u egal završnicu".

Sparsi će u nedjelju u Skoplju od 17 sati igrati pod imperativom pobjede, jer bi eventualnom pobjedom MZT-a za sarajevski tim sezona u ABA ligi 2 bila završena.

Pobjednik ovog polufinala u finalu će igrati protiv boljeg iz duela između Sikst Primorske i Borca iz Čačka.

Osvajač Druge ABA lige plasiraće se direktno u ABA ligu, dok će drugoplasirana ekipa za još jedno mjesto razigravati sa ekipom Zadra, pretposljednjom ekipom regionalnog takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC