• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur dao set "fore" pa okrenuo Amerikanca!

Autor mondo.ba

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur teškom mukom je izborio drugo kolo na ATP Masters turniru u Majamiju i prekinuo negativnu seriju ispadanja na startu.

Na startu 9.3 miliona dolara vrijednog turnira, prvi reket BiH, a 53. igrač na ATP listi, glatko je izgubio prvi set 6:1, a onda preokrenuo rezultat 2:1 po setovima 4:6, 6:7, protiv Amerikanca Kristofera Jubenksa (150. ATP), koji je nastupio sa specijalnom pozivnicom organizatora u Majamiju.

U prvom setu, koji je trajao samo 19 minuta, sarajevski teniser je uspio da osvoji jedan gem uz dva izgubljena na vlastiti servis za vođstvo domaćeg takmičara - 6:1.

Damir je u drugom bio uspješniji i stigao do izjednačenja, slomivši Amerikanca tek u 10. gemu, kada je iskoristio svoju petu brejk loptu na meču - 4:6.

Džumhur je sa bolnim izrazom lica napustio teren nakon meča, zbog jakog bola u leđima. Nakon 11. gema u trećem setu pri vodstvu od 6:5 zatražio je medicinski tajm-aut, nakon kojeg je, uz dosta muke, nastavio meč i u taj-brejku uspio da izbori pobjedu.

Odlučujući set takođe je prošao sa sigurnim servisima obojice igrača, iako je Džumhur imao nekoliko šansi da "brejkne" Amerikanca, pa je odluka morala da padne u taj-brejku.

Tada je više nerava imao bh. teniser i sa 7:5 stigao do pobjede za sat i 42 minuta i plasmana u narednu rundu, gdje ga očekuje Italijan Marko Čekinato (16. ATP).

Džumhur je time prekinuo negativnu seriju eliminicija u prvim kolima na turnirima, s obzirom da je na startu gubio u Marseju, Dubaiju i Indijan Velsu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC