• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Higins presudio i Feneru

Autor mondo.rs

CSKA rešio u svoju korist još jednu neizvesnu završnicu i opet je "meč viner" bio američki bek. Željko Obradović prvi put kao trener Fenerbahčea izgubio derbi u Moskvi.

Ekipa CSKA revanširala se Fenerbahčeu za poraz u prvom delu takmičenja i sprečila izabranike Željka Obradovića da dva kola pre kraja osiguraju "pol poziciju" pred Top 8 fazu Evrolige.

CSKA - Fenerbahče 70:68 (14:18, 22:17, 16:13, 18:20)!

"Armejci" sada imaju skor 22-6, a Fener 23-5 uz bolji međusobni skor, tako da od preostala dva meča (Armani u gostima, Makabi kod kuće) treba da zabeleži jednu pobedu.

Prvo mesto u regularnom delu sezone je značajno jer u slučaju plasmana na Fajnal for donosi "na papiru" slabijeg protivnika u polufinalu, s obzirom na to da su Fenerbahče, CSKA i Real pokazali da su za klasu iznad konkurenata.

Čak i ako ostanu drugi, ili padnu na treću poziciju, Moskovljani će svakako biti srećni što su dva dana posle četvrtoplasiranog Efesa savladali još jedan renomirani tim iz Istanbula, sa kojim bi u maju lako mogli da se sastanu i u borbi za titulu.

Inače, Fenerbahče je sa Obradovićem na klupi do večeras imao skor 4-0 protiv CSKA kao gost!

Meč je bio prilično izjednačen, pa je Fener vodio sa najviše osam (27:35, nakon čega je usledila serija 9:0), a CSKA sa sedam poena razlike (44:37 i u još dva navrata početkom treće četvrtine).

Bobi Dikson na početku poslednje deonice je ubacio dve spektakularne trojke, Nikola Kalinić zatim još jednu (56:57), ali u samom finišu je zablistao Kori Higins, koji je protiv Efesa postigao pobedonosni koš 1,6 sekundi pre kraja.

On je u poslednjem minutu pogodio prvo za dva poena, a zatim trojku iz desnog ugla za 68:65. Na drugoj strani je Dikson iskoristio samo jedno bacanje, da bi Vil Klajburn, sa dva "penala" osigurao pobedu domaćina.

Kori Higins, CSKA - Fenerbahče 70:68 Evroliga 2018-19 28. kolo
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Fenerbahče je u poslednjim sekundama pokazao klasu i vrhunsku koncentraciju, postigavši koš kojim je posle 79:75 u Istanbulu osigurao prednost u međusobnim duelima sa CSKA.

Treba istaći da je Kalinić sa indeksom korisnosti 23 bio bez premca u obe ekipe, dok je Marko Gudurić iz igre šutirao samo 1/5 i napravio par "skupih" grešaka u odbrani.

CSKA: Klajburn 16 (8sk), Higins 15 (trojke 3/5), Rodrigez 9 (4as, 3izg), Piters 8 (4sk), De Kolo 5...

FENERBAHČE: Kalinić 17 (7sk, 4as), Dikson 15 (trojke 3/5), Veseli 10 (3ukr), Meli 8 (4sk, 2ukr)... Gudurić 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC