• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati izbjegli blamažu na "Maksimiru"

Autor mondo.rs

Vicešampion svijeta jedva savladao Azerbejdžan na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Holandija i Belgija sigurne.

Malo je nedostajalo da Nikola Jurčević šokira svoje, odnosno da bivši reprezentativac Hrvatske u ulozi selektora Azerbejdžana odoli finalisti prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva i to u Zagrebu!

Svega desetak minuta dijelilo je goste od remija na "Maksimiru", ali je onda Andrej Kramarić prvo lijepo "zalomio" protivničkog igrača, a onda šutirao iskosa po lijevoj strani u dalji ugao. Neodbranjivo za Salahata Agajeva, a taman za pobjedu Hrvatske 2:1.

Azerbejdžanci su poveli u 19. minutu poslije odličnog prodora Ramila Šejdajeva i ne baš dobre intervencije golmana Kalinića. Bio je to šok za domaće fudbalere, od kog su se djelimično oporavili u posljednjim trenucima prvog poluvremena, odnosno u 44. minutu kada je Borna Barišić bukvalno ugurao loptu u mrežu gostiju poslije gužve nastale na centaršut Modrića iz kornera.

Iako su strijepili, uspjeli su Hrvati da osvoje sva tri boda, ali je evidentno da im je forma u padu od Mundijala u Rusiji...Vidjećemo kako će izgledati u nedjelju na neugodnom gostovanju u Mađarskoj. Posebno jer su Mađari poraženi u Trnavi od Slovačke 0:2.

Podmlađen tim Holandije nastavio je sa dobrim partijama iz Lige nacija, pa je u kvalifikacije ušao ubjedljivom pobjedom kod kuće nad Bjelorusijom - 4:0.

Već poslije 50 sekundi domaćin je vodio, pošto je Memfis Depaj dobro "nanjušio" grešku gostujućeg defanzivca i poput munje presjekao povratno dodavanje ka golmanu, a onda rutinski poslao loptu u mrežu.

Na 2:0 povisio je Žoržinjo Vajnaldum u 21. minutu, a po povratku sa odmora u strijelce se ponovo upisao Depaj (iz penala u 55), dok je tačku na rezultat stavio Virdžil Van Dajk u 86.

Iako im je Tibo Kurtoa svojom greškom poklonio izjednačenje u 16. minutu, Rusi nisu uspjeli da iznenade Belgijance u Briselu. Domaćin je opravdao ulogu favorita i slavio 3:1.

Vodeći pogodak dao je Juri Tilemans u 14. minutu, a "kestenje iz vatre" poslije golmanove greške vadio je Eden Azar, dvostruki strijelac. Prvo je realizovao penal u posljednjim trenucima prvog poluvremena, a zatim je bio precizan i u 88. minutu.


REZULTATI:

Grupa C

Sjeverna Irska - Estonija 2:0 (0:0)
Holandija - Bjelorusija 4:0 (2:0)

Grupa E

Hrvatska - Azerbejdžan 2:1 (1:1)
Slovačka - Mađarska 2:0 (1:0)

Grupa G

Austrija - Poljska 0:1 (0:0)
Sjeverna Makedonila - Letonija 2:1 (2:0)
Izrael - Slovenija 1:1 (0:0)

Grupa I

Kazahstan - Škotska 3:0 (2:0)
Kipar - San Marino 5:0 (4:0)
Belgija - Rusija 3:1 (2:1)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC