• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Tomić: Prvi cilj je ostvaren, drugi je Evroliga

Autor mondo.rs

"Došao sam da napravimo uspeh. Ni o čemu drugom ne razmišljam", kaže šef struke crveno-belih dan pre početka polufinalne serije.

 Crvena-zvezda-Partizan-najava-ABA-liga Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts spremna dočekuje početak polufinalne serije plej-ofa ABA lige protiv Partizana (subota, 19 časova).

Trener crveno-belih Milan Tomić i kapiten Branko Lazić istakli su dan pre četvrtog i dosad najvažnijeg "večitog derbija" da će značaj domaćeg terena biti veliki i da očekuju uzbudljive utakmice.

"Specifična je serija, jer imamo sedam dana između utakmica i prvi put je ova situacija u plej-ofu, tako da je jako bitno da dobijemo prvu utakmicu, uz pomoć naših navijača koji će ispuniti dvoranu. Hvala navijačima što su prepoznali momenat da dođu i da nas podrže. Jako je bitno da dobijemo tu utakmicu, ali ima vremena da se pripremimo i za drugu, da pre svega uđemo u seriju, da uđemo koncentrisani i sa velikom energijom, a što se tiče motivacije u ovakvim utakmicama i serijama ona neće faliti", izjavio je Lazić.

Zvezdin šef struke počeo je najavu utakmice kratkom analizom urađenog.

"Bili smo cele sezone najbolji u ABA ligi i zasluženo smo osvojili prvo mesto. Ono nam donosi prednost domaćeg terena, što je vrlo bitno u plej-ofu. Imaćemo podršku navijača, karte su rasprodate i to će biti jedan 'plus' igrač za nas. Energijom i podrškom daće nam krila do pobede".

"Sa Partizanom smo igrali tri puta, znamo kako i šta Partizan može da uradi na terenu, kao što znaju i oni za nas. Napravili smo dobre treninge i spremni smi za prvi korak - da počnemo pobedom, a da potom krenemo u sledeću utakmicu".

Anketa

Ko će biti finalista plej-ofa ABA lige?

  • Crvena zvezda

    66.25% (53)

  • Partizan

    33.75% (27)



Koliko je zadovoljan formom ekipe?

"NIje bilo vremena za uigravanje, te utakmice su bile vrlo bitne za druge timove, kao što je Zadar, pa smo morali da odigramo korektno i da pobedimo. I protiv Partizana za nas nije bila bitna utakmica, ali nismo hteli da kalkulišemo, već da pobedimo zbog sebe. Ekipa je u usponu forme, to je pokazala u poslednje tri utakmice i očekujem još bolju igru u plej-ofu".


Upitan kako bi se neuspeh odrazio na klub i na njegovu poziciju, Tomić je odgovorio da ne misli u tom smeru.

"Ne razmišljam u ovom trenutku o neuspehu, o tome da Zvezda neće igrati dogodine Evroligu. Daćemo sve od sebe da Zvezda osvoji ABA ligu i da igra Evroligu, jer tu je Zvezdino mesto. A o neuspehu i mom poslu… Došao sam u Zvezdu da napravimo uspeh - prvi cilj je da budemo prvi u ABA, drugi da igramo Evroligu".

Govoreći o Partizanu, Tomić je u nekoliko rečenica "skenirao" najjače adute crno-belih.

"U ovom trenutku i cele godine Partizan igra tako da bi trebalo da odigramo dosta dobro u odbrani od tranzicije. Partizan pokušava da kontrama i ranim pikenrolom stvori šut i u tom pikenrolu se ističu Renfro i Lendejl. To je jedan deo, a drugi je njihov skok u napadu. Ako pogledate neke utakmice, tu ima i po tri-četiri igrača na skoku u napadu. Ako govorimo o igri na pola terena, tu su Renfro i Lendejl, Vanja Marinković je odličan šuter, Đorđe Gagić i Novica Veličković mogu da igraju na 'postu'... Tako da ne možemo da se skoncentrišemo na samo jedan deo njihove igre".

Na pitanje o većem broju iskusnih igrača Zvezde u odnosu na Partizan, trener crveno-belih uz osmeh je objasnio zašto to ne mora da podrazumeva i prednost njegove ekipe.

"Da li ste gledali utakmicu Gran Kanarija - Olimpijakos? Dao sam vam odgovor. Pripremam tim, i verujem u svoje igrače i verujem u pobedu. Što se tiče poređenja igrača jedne i druge ekipe, ne ulazim u to, gledam svoju ekipu i spremam svoj tim da odigramo što bolje možemo".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

I PROŠLE SEZONE JE BIO ISTI CILJ SAD JE PITANJE DA LI ZVJEZDA MOŽE I DO VELIKOG FINALA ELITE ABA LIGE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC