• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ma, kakva Maraja Keri, donesi ti meni hleb!"

Autor mondo.rs

Kako je Darko Miličić napravio scenu kada je sa 18 godina odveden u jedan elitni restoran u Detroitu. Pričao je i o provodu sa bratom Nikole Jokića i neumerenom trošenju novca.

Ispovest Darka Miličića u intervjuu za "TV Happy" otkrila je niz anegdota iz njegovog devetogodišnjeg života u Americi.

Drugi "pik" na NBA draftu 2003. i nikad realizovani veliki talenat srpske i evropske košarke pričao je u emisiji "Goli život" o nizu dogodovština, poput glumljenja povrede da bi Nikola Peković dobio šansu, razbijanja kuće ili jurnjave za Dvajtom Hauardom na treingu.

Takođe, Miličić je pričao o savetu koji nije odmah shvatio - da će prva tri miliona "baciti niz vodu.

"Ne pričam previše o novcu, jer me to ne fascinira, niti me čini srećnim. Prema mom mišljenju, novac izbaci sve loše iz čoveka. Sve mane i slabosti", rekao je bivši osvajač NBA lige sa Detroitom, koji je u prvoj godini ugovora zaradio 3,5 miliona dolara.

"Prvi put kad sam došao u Ameriku došao sam sa logikom da hoću da kupim Golf 'četiri'. Međutim, kad sam dobio te pare uzeo sam četiri automobila - Audi A8, Mercedes S klasu, BMW X5 i Mercedes CL klasu. Iskeširao sam pola miliona za kola. Šta će mi četiri automobila? Ne znam sad kad me pitaš. To je tako stajalo bezveze u garaži... U Novom Sadu sam u garaži imao po deset automobila. Šta će ti toliko?".

Nije kupovao samo kola...

"Onda sam otišao kod druga na jezero Mičigen, na brod, pa kad sam video kako je to fino, kupio sam jahtu dugu 15-16 metara. Nisam pitao ni za performanse, ni za šta. Zove me knjigovođa, kaže mi 'Šta si sad kupio, sve si pare potrošio', a ja mu odgovorim 'Ma, ide plata, 15. u mesecu'. Jahta je koštala 700.000, vozio sam se pet puta, nasukao sam se jednom u plićak, pokvario je i prodao posle mesec dana. Izgubio sam tu 300.000".

Miličić nikad nije kupovao samo za sebe, već je sve nabavljao "puta pet", da bi i njegovi drugovi mogli da uživaju u vožnjama motora, skutera, automobila... A, trošio je i sa poznatim košarkašima.

"Jednom sam platio ceh 15.000, kada sam bio sa Mark Gasolom u Majamiju. Nisam znao, naručio je čovek Don Perinjon iz 1952, Magnum. Vidim cena '7,5', pa sam pomislio da je to neka oznaka. I tu se isprsim da platim i hajde što sam to platio, već što ga nisam ni okusio".

Dok je živeo u Detroitu, Miličić je živeo "tri kuće" od Eminema, a uveče je sretao i druge poznate ličnosti. Odmah po dolasku u SAD proveo je jedno veče u blizini Maraje Keri.

"Prvi put kad sam došao u SAD hteli su da me fasciniraju izlaskom na večeru, a meni to ništa nije značilo. Šta meni kao klincu znači što ćeš da me izvedeš u restoran gde se čeka sto po šest meseci. Tamo smo stigli, a došao sam gladan naravno. Dođu neke male porcije, oni to hvale kao da je ne znam šta. Pitam ih kad će glavno jelo, a oni mi kažu 'To je to, male su porcije, stiže dalje'. Kad su došli neki parčići mesa, pitam ih gde je hleb, a oni mi kažu 'Ne služi se ovde hleb'. Pitao sam ih 'Pa jeste li vi normalni, gde ste me doveli? Kakva je ovo splačina? I tu se menadžerova žena rasplače, večeru su platili 5-10 hiljada dolara, pa da me smire kažu mi 'Imaš pored sebe mega zvezdu, Maraju Keri'. Ja se okrenem, ona stvarno sedi tu, pa im kažem 'Ma, kakva Maraja Keri, daj mi hleba da jedem, gladan sam kao pas'".

Kako kaže, "najluđu epizodu" u SAD prošao je sa starijim bratom Nikole Jokića, Nemanjom Jokićem, koga zove "svojim bratom".

"Povukao sam ga sa sobom iz Srbije, a tad sam bio u drugom fazonu. U Detroitu je imao koncert DJ Tiesto. Zajedno smo otišli na taj koncert i to je bio baš lep provod. Kad sam došao na trening ništa nisam čuo trenera Brauna, jer sam stajao na koncertu pored velikog zvučnika. Ode Braun do Kokoškova, pita ga 'Da li je ovaj normalan, da li se pravi lud?', pa mi Igor priđe i govori mi na jedno uvo, a ja mu kažem da ne čujem na toj strani. Rekao mi je 'Čovek ti priča, ti ne čuješ'. Objasnio sam mu da ne čujem, da sam bio na koncertu, a on ode uz: 'Ne vredi'...".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC