• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rasterećeniji smo od Zvezde, osećam to"

Autor mondo.rs

"Oni su veći favoriti i od Budućnosti, koja igra Evroligu", rekao je Partizanov trener u najavi plej-of serije ABA lige protiv "večitog rivala".

 Andrea-Trinkijeri-o-polufinalnoj-seriji-protiv-Crvene-zvezde-polufinale-ABA-lige-2019 Izvor: MN PRESS

KK Partizan priveo je kraju pripreme za najvažniji period sezone, koji će u subotu početi prvom utakmicom polufinala "jadranskog" plej-ofa u 19 časova (prenos na TV Arena sport).

Kao što je nedeljama unazad poznato, naspram crno-belih u borbi za finale stajaće "večiti rival", Crvena zvezda mts, protiv koje će ekipa Andree Trinkijerija igrati četvrti put ove sezone.

Italijanski stručnjak najavio je da će i subotnji duel biti poseban. Tačnije, "još posebniji" u odnosu na dosadašnje.

"Tri puta smo se već našli na terenu i sva tri puta je bilo kompletno drugačije. Ne znam kako, ali očekujem da opet bude drugačije", izjavio je Trinkijeri na konferenciji za novinare u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Prema njegovim rečima, Zvezda ima veći ulog u predstojećoj seriji.

"Gledam ekipu svaki dan i osećam da smo rasterećeniji od Zvezde. Za nas je ovo jedna stanica, a Zvezda je pred finišom. Oni su pravili tim za osvajanje titule, pa kao da to nije dovoljno, dodali su nedavno još jednog evroligaškog igrača i za mene su oni favoriti, čak i veći od Budućnosti, koja igra Evroligu. Uz to nisu imali povreda, a imali su mesec dana da tempiraju formu. Sve kako treba".

Kakva je situacija u Partizanu? U prethodnom periodu bili su povređeni Aleks Renfro, Ognjen Jaramaz, Aleksej Nikolić, Vanja Marinković, Stefan Janković...

"Nama su poslednjih četiri-pet nedelja veću ulogu imali doktori, nego igrači. Ali, ne damo se. Znamo za šta se igra, nema tu puno priče... Dali smo sve od sebe da vratimo igrače u stroj. Nismo baš imali sreće. Videćemo sutra ko može, a kome treba još malo vremena".

S obzirom na okolnosti, Trinkijeri nadolazeći plej-of vidi kao najveći izazov svoje karijere.

"Ne znam šta će biti sutra, ali ja sam ponosan trener Partizana. Dali smo sve od sebe, nekad je bilo dovoljno, nekad ne. Svaki dan idemo na bolje, a crtu ćemo da podvučemo na kraju sezone".

Anketa

Ko će biti finalista plej-ofa ABA lige?

  • Crvena zvezda

    66.25% (53)

  • Partizan

    33.75% (27)



Lepim rečima pričao je o košarkašima Zvezde - Perperogluu, Reglendu, Beronu, "fantastičnim srpskim igračima" Laziću, Dobriću, Davidovcu...

"Ima tu materijala, zašto su oni favoriti. Koliko Lazić ima trofeja? Kako je igrao Davidovac protiv nas u Kupu? Imaju Čovića koji je sa klupe njihov 'game changer', uvek je spreman. Šta ćeš bolje od drugog plejmejkera?".

Za kraj, šef struke crno-belih govorio je i o ritmu utakmica na sedam dana i naglasio da ne vidi logiku u aktuelnom kalendaru.

"Nikad nisam tako igrao plej-of. Ne znam ni ko jeste. Tri utakmice za 21 dan... Iskreno, kao da nije plej-of".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

KAKAV JE TO PLEJ OFF JEDNA UTAKMICA SEDMIČNO KO U REGULARNOM DJELU SEZONE PA SVUDA JE SVAKI DRUGI ILI TREĆI DAN NEČUVENO

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC