• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki "skalp" Lajovića – Kei Nišikori!

Autor mondo.rs

Sjajan nastup Dušana Lajovića protiv šestog igrača svijeta u drugom kolu Majamija. Meč riješio u tri seta, poslije sat i 57 minuta borbe.

Dušan Lajović igraće u trećem kolu mastersa u Majamiju. Srpski teniser, koji se trenutno nalazi na 44. mjestu ATP liste, pobijedio je petog nosioca i šestog igrača svijeta – Keija Nišikorija.

Nakon skoro dva sata borbe (sat i 57 minuta) bilo je: 2:6, 6:2, 6:3!

Sjajn meč odigrao je Srbin!

Početak nikako nije obećavao, čak je nagovještavao brzi kraj za Lajovića. Nišikori je za nešto više od pola časa igre poveo 1:0, dozvolivši srpskom teniseru svega dva gema.

Međutim, bio je to znak za buđenje Dušana. U prethodna dva meča nije uspio Japancu da oduzme nijedan set. Nišikori je pobijedio 2014. na Australijan Openu 3:0 i dvije godine kasnije u Bazelu 2:0. Ipak, u Majamiju je morao da se suoči za zrelijim i prilično razigranim Lajovićem, koga prošlost nije opterećivala.

Ništa duži nije bio ni drugi set. Poslije 37 minuta Srbin je uzvratio istom mjerom i sa 6:2 izjednačio na 1:1.
Najveća borba vodila se u trećem setu, ali je Lajović pred kraj dodao gas i sa tri dobijena vezana gema (dva brejka) uspio da "prskoči" Nišikorija.

Lajović će u trećem kolu igrati protiv pobjednika meča u kojem se sastaju Nik Kirjos i Kazahstanac Aleksandar Bublik. Australijanac je veliki favorit.

Lajoviću je ovo treća pobjeda protiv tenisera iz Top 10. Prethodno je dobio Huana Martina del Potra na šaljaci u Madridu i Grigora Dimitrova u Pekingu. Obe pobede ostvario je u 2018.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC