• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Jermenija sutra nema šanse!

Autori mondo.ba Autori Fena

"Normalno je da ne pobjeđuju uvijek favoriti, ali mislim da sutra Jermenija nema šanse", rekao je selektor BIH Robert Prosinečki pred sutrašnji duel na Grbavici.

Reprezentacija BIH otvoriće kvalifikacije za EURO 2020 utakmicom protiv Jermenije u subotu od 20.45 časov a na sarajevskoj Grbavici.

„Zmajevi“, koji su se u premijernom izdanju Lige nacija plasirali u elitnu Ligu A, sa mnogo samopouzdanja dočekuju meč sa Jermenijom, iako selektor Robert Prosinečki sa respektom govori o sutrašnjem protivniku.

"Jermenija je jaka reprezentacija sa nekoliko kvalitetnih igrača i sigurno je da u Sarajevo dolaze po pozitivan rezultat. Očekujemo tešku utakmicu, ali vjerujemo da ćemo osvojiti tri boda i pobjedom započeti kvalifikacije“, rekao je Prosinečki.

On je istakao da su dobro skautirali Jermence i kroz Ligu nacija te da su i jučerašnje utakmice u kvalifikacijama još jednom pokazale da nema lakih protivnika.

"Imamo dobru atmosferu u ekipi, favoriti smo i vjerujem da sutra možemo do pobjede. Normalno je da ne pobjeđuju uvijek favoriti, ali mislim da sutra Armenija nema šanse. Najvažniji je dobro započeti kvalifikacije. Nimalo lagano utakmica, ali vjerujemo da možemo pobijediti. Moramo biti sto posto spremni psihološki i fizički. Možda će i biti nekih promjena u timu, ali svi su spremni osim Sarića tako da imam u vidu svih 22 igrača“, dodao je Prosinečki.

On je istakao da je već izabrao početni sastav u kojem neće biti Seada Kolašinca.

"Sejo je imao nekih problema kad je došao tako da ćemo ga ostaviti za utakmicu s Grčkom“, objasnio je selektor BiH.

Glavni sudija utakmice je Jakob Kehlet iz Danske, a ovo će biti treći duel selekcija BiH i Jermenije. U dosadašnja dva, u okviru kvalifikacija za SP 2010. BiH je slavila oba puta,  4:1 i 2:0.

Nakon utakmice protiv Jermenije reprezentacija BiH u nedjelju seli u Zenicu gdje će se spremati za drugi susret kvalifikacija protiv Grčke, koji je na rasporedu u utorak na stadionu Bilino Polje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC