• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaster Semenja vjeruje u pobjedu u Lozani

Autor mondo.rs

U saopštenju advokata južnoafričke atletičarke navodi da je oma optimistična da će Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani proglasiti pravila IAAF "nezakonitim, nevažećim i bez efekta".

 Kaster Semenja vjeruje u pobjedu u Lozani Izvor: MONDO, Mario Milojević

Advokati južnoafričke atletičarke Kaster Semenje izjavili su da je olimpijska šampionka optimistična povodom žalbe koju je podnijela protiv pravila Međunarodne atletske federacije (IAAF) o kontroli prirodno visokog nivoa testosterona kod atletičarki.

U saopštenju se navodi da je Semenja optimistična da će Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani proglasiti pravila IAAF "nezakonitim, nevažećim i bez efekta".

Prema pravilima koja još nisu stupila na snagu, od atletičarki sa prirodno visokim nivoom testosterona traži se da smanje njihov nivo kako bi mogle da se takmiče u disciplinama od 400 metara do jedne milje. U suprotnom morale bi da promijene discipline. Advokati su naveli da bi Semenjina pobjeda pred CAS "spriječila atletičarke da idu na ljekarske intervencije u pokušajima da se pridržavaju ovih pravila".

CAS je juče naveo da će odluku donijeti krajem aprila, kako bi se omogućila pravna rasprava. Obje strane podnijele su dodatne dokaze. ;

Semenja je dvostruka olimpijska i trostruka svjetska šampionka na 800 metara.

Od nje je 2009. godine traženo da se podvrgne testovima kako bi se odredilo kog je pola, ali rezultati nikada nisu objavljeni.

Ona je najpoznatija sportistkinja koja ima prirodno visok nivo testosterona. IAAF je navela da joj to daje nepoštenu prednost nad protivnicama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC