• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajina odoljela u Lisabonu, Luksemburg prvi!

Autor mondo.rs

Iznenađujući rezultati u prvom kolu kvalifikacione grupe za EURO 2020. u kojoj je i Srbija.

Aktuelni šampion Evrope, Portugal, nije dobro ušao u kvalifikacije za kontinentalno prvenstvo 2020. godine, pošto je kod kuće odigrao samo 0:0 sa Ukrajinom.

Borbeni gosti, vođeni sa klupe nekadašnjim golgeterom Andrejom Ševčkenkom, disciplinovanom i čvrstom igrom uspjeli su da odole brojnim napadima favorizovanog rivala, u nekoliko situacija imali i sreće, ali prije svega sjajnog golmana Andreja Pjatova. Čak su u finišu i sami dodali gas, pa umalo šokirali domaćina, ali debitant - naturalizovani Brazilac - Žunior Moraeš nije uspio da u gol pretvori jedan "odbitak" u posljednjim minutima utakmice.

Trudio se Kristijano Ronaldo da "povuče" saigrače, ali Portugalcima nije pomoglo i 17 kornera da bi savladali iskusnog Pjatova...

Vidjećemo kako će se ovaj rezultat odraziti na trenutne vladare Evrope kada se u ponedjeljak (20.45), ponovo u Lisabonu, sastanu sa "orlovima".

Remi na "Da Lužu" iskoristio je Luksemburg, koji je preokretom kod kuće savladao Litvaniju 2:1.

Gosti su poveli u 14. minutu preko Fedora Černiša, ali je Leandro Bareiro izjednačio u 45, a onda Gerson Rodrigez u 55. obradovao naciju, koja će se bar do ponedjeljka hvaliti stanjem na tabeli...

Svjetskom prvaku Francuskoj samo jedno poluvrijeme bilo je dovoljno da riješi pitanje pobjednika protiv Moldavije u gostima. "Trikolori" su brzo stigli do 3:0, ali su se kasnije i malo obrukali, dozvolivši pogodak daleko slabijem rivalu... Na kraju, pobjeda 4:1.

Seriju golova otvorio je Antoan Grizman poslije fantastičnog duplog pasa sa Polom Pogbom u 24. minutu.

Na 2:0 povisio je Rafael Varan u 27, udarcem glavom na centaršut Grizmana iz kornera, a 3:0 bilo je poslije akcije po lijevoj strani i dodavanja Bleza Matuidija za Olivijea Žirua. U finišu utakmice viđena su još dva gola. Kilijan Mbape je pogodio za goste u 87, a dva minuta kasnije, poslije smušene reakcije francuske odbrane, ali i kiksa Uga Lorisa, Vladimir Ambros je postigao utješni pogodak za Moldaviju.

Ubjedljiv start kvalifikacija imala je i Engleska, koja je na Vembliju slavila protiv Češke 5:0, zahvaljujući fenomenalnoj partiji trostrukog strijelca Rahima Sterlinga, kojem je na kraju pripala lopta za het-trik.

Napadač Mančester sitija je u 24. minutu načeo goste, da bi potom u posljednjim trenucima prvog poluvremena nad njim bio načinjen penal, koji je u pogodak pretvorio Hari Kejn. Po povratku sa odmora, Sterling se još dva puta upisao u strelce. Prvo u 62, pa u 68. minutu, a u 84. je nespretni Tomaš Kalas smjestio loptu u mrežu svog gola.

Za dobru atmosferu pred put u Podgoricu, gdje će Englezi 25. marta igrati protiv Crne Gore.

REZULTATI:

Grupa A

Bugarska - Crna Gora 1:1 (0:0)

Engleska - Češka 5:0 (1:0)

Grupa B

Luksemburg - Litvanija 2:1 (1:1)

Portugal - Ukrajina 0:0

*slobodna je bila Srbija

Grupa H

Albanija - Turska 0:2 (0:1)

Andora - Island 0:2 (0:1)

Moldavija - Francuska 1:4 (0:1)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC