• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Hvala Trinkijeriju, tako se zadesilo!

Autor mondo.rs

Plejmejker Zvezde zasluge za pobedu u prvoj polufinalnoj utakmici pripisuje čitavom timu, kao i sve što je urađeno ranije ove sezone.

 Čović: Hvala Trinkijeriju, tako se zadesilo! Izvor: MN PRESS

Trener Partizana, na nesreću svoje ekipe, kao da je bio "vidovit" kada je na konferenciji za novinare uoči subotnjeg derbija apostrofirao Filipa Čovića kao jednog od najvažnijih igrača Crvene zvezde.

Andrea Trinkijeri rekao je za njega da je "game changer" crveno-belih i da ne razume zašto u Srbiji toliko kritikuju igrača koji svojim ulascima sa klupe donosi upravo ono što je potrebno timu.

"Hvala mu na tome. Video sam tu izjavu. Nemam šta da kažem, tako se to danas zadesilo. Hvala mu", skromno je prokomentarisao jedan od junaka Zvezdine pobede za 1:0 u polufinalu ABA plej-ofa.

Mnogo osporavani plejmejker definitivno je bio igrač koji je promenio tok utakmice, koju je Partizan pri "plus 11" u 26. minutu, imao u rukama.

Doduše, promašenom trojkom pri vođstvu 84:80, Čović je Partizanu odškrinuo vrata produžetka, ali i da je Zvezda izgubila, on bi bio najzaslužniji što je uopšte došla u poziciju da se bori za pobedu.

"Očekivali smo, naravno, svi da će utakmica biti teška, ali niko nije očekivao da će biti ovako teška, iscrpljujuća, naporna. Par nas je doživelo i neke povredice, ali najbitnije je da smo poveli 1:0 u seriji".

Sin predsednika Zvezde je usled povrede Džoa Reglenda već u prvoj četvrtini, morao da preuzme veću odgovornost.

"ŠTO PRE..."

Filip Čović kaže da će igračima dobro doći sedam dana pauze do revanša. "Posle ovakve utakmice to odgovara. Sada treba što pre da zaboravimo ovaj meč. Možda smo i dosadni, jer svaki put to kažemo".

Ako crveno-beli prođu u finale i kasnije osvoje pehar, ovo će možda ostati upamćeno kao njegova partija karijere. Nanizao je 16 poena i devet asistencija - bez ijedne izgubljene lopte!

"Žao mi je što se desila ta povreda, ali cele sezone smo igrali kao tim i tako smo nastavili. Pričao sam dosta puta da je svaku utakmicu neko drugi iskakao u prvi plan. Videli smo da i ovu možemo da iznesemo sa 12 igrača i to je ono što nas je vuklo cele sezone".

Upitan šta mu se "motalo" po glavi tokom prelomnih trenutaka, odgovorio je krajnje spontano.

"Što manje razmišljate, to je bolje! Igrali smo košarku, nema tu šta posebno da se kaže. U datim situacijama pokušavaš da odigraš što bolje, a ovakve utakmice se dobijaju energijom, odbranom, željom... Toga ne sme da manjka", poručio je Filip Čović, uz zahvalnost navijačima.

"Atmosfera je bila fenomenalna. Navijači su bili naš šesti igrač i to nije fraza, već je stvarno bilo tako".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC