• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinković: Znamo šta je potrebno za 1:1!

Autor mondo.rs

"Volim da igram za velike stvari", poručio je Marinković posle odlične partije u dresu Partizana, ali i poraza u prvom polufinalnom meču protiv Crvene zvezde (106:101).

 Zvezda - Partizan - Vanja Marinković Znamo šta je potrebno za 1:1 Izvor: MN PRESS

Iako ima samo 22 godine, naigrao se "večitih" derbija Vanja Marinković.

Protiv Crvene zvezde u plej-ofu ABA lige "debitovao" je u sezoni 2014/15, a pet godina kasnije ponovo se dve iste ekipe bore za mesto u finalu, u kom pobeda kasnije donosi i vrednu nagradu u vidu učešća u Evroligi.

U prvom meču protiv crveno-belih Marinković je ubacio 20 poena, ali ni to nije bilo dovoljno za "brejk" pošto je tim Milana Tomića slavioposle produžetka (106:101).

"Trebalo je da preživimo onih deset razlike. Imali smo utakmicu u našim rukama, zbog mnogo stvari to nismo uspeli. Nije ništa strašno što je 1:0, igrali su pred svojom publikom, sad mi igramo pred našom publikom i hoćemo punu halu i pobedu", rekao je Marinković posle meča.


Mnogi se slažu u oceni da je ovo jedan od uzbudljivijih derbija u poslednje vreme, a i sam košarkaš Partizana ističe da je ovo bio možda i njegov individualno najbolji.

"Nisam igrao uzbudljiviji, igrao sam onaj za Evroligu, na tri utakmice... Bilo mi je mnogo teže,  sada sam iskusniji i mislim da mi je ovo najbolji derbi do sada".


Publika?

"Naravno da sam bio motivisan, veliki je ulog, pogotovo što je više bilo publike nego u prošlom derbiju, tako da - volim to, volim da igram za velike stvari. Što se tiče publike, njihovo je da navijaju, naše da igramo. Reagovao sam kako sam reagovao", kazao je Marinković.

Naredni susret je za sedam dana, pred crno-belom publikom, a bek Partizana zna šta je ono što moraju da poprave kako bi izjednačili rezultat u seriji i izborili "majstoricu".

"Odbrana jedan na jedan, to je to. Imali smo napad, 101 poen, nije malo. Imali smo i odbranu na piku, na lou postu, čak i odbranu na izlascima iz blokada, mislim da samo 'jedan na jedan' treba da sredimo. Biće 1:1!", zaključio je Marinković.

Pogledajte atraktivno zakucavanje Vanje Marinkovića iz treće četvrtine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC