• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-beli heroji iz drugog plana

Autor mondo.rs

Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac i Filip Čović uskočili su sa klupe i poveli ekipu ka pobedi u najvažnijem dosadašnjem derbiju. "Ovako će biti do kraja".

 Davidovac-Dobric-i-Covic-heroji-derbija-u-ABA-ligi-Crvena-zvezda-Partizan-106-101 Izvor: MN PRESS

Zvezdin trener Milan Tomić insistirao je posle utakmice da se ne pominje podela na domaće i strane igrače njegovog tima.

Ipak, uprkos tome, neizbežno je bilo primetiti da su domaći rezervisti sačuvali crveno-bele u derbiju protiv Partizana i poveli ih u preokret i dramatičan finiš, kada je zablistao "meč viner" Bili Beron.

Počev od Filipa Čovića, koji je odličnim nastupom "vukao" ekipu kroz drugi deo meča, pa do tandema sa klupe koji je sa njim učinio da se "Pionir" zatrese.

Dejan Davidovac ponovo je odigrao odličan meč protiv Partizana i kao u finalu Kupa ubacio važne trojke da održi crveno-bele "iznad vode".

Zajedno sa njim, Ognjen Dobrić je spreman dočekao šansu nakon što je presedeo prvi deo meča, pa pokazao punoj dvorani da je igrač na koga je Zvezda mogla da se osloni kada je bilo teško.

Kada je krajem treće četvrtine pogodio uz zvuk sirene, tribine su "eksplodirale", a Tomićeva kombinacija sa njima trojicom postala je dobitna, koliko god isprva bila iznuđena.

Posle utakmice, Dobrić je rekao da očekuje da serija ostane ovakva - naporna i napeta.

"Bilo je uspona i padova, gubili smo, vodili smo, ali uspeli smo da preokrenemo. Jednostavno, takve su ove utakmice i takve će biti do kraja serije. U ovakvim mečevima uvek daš sve od sebe, publika te nosi i to je derbi".

Bez želje da govori o svom doprinosu, Dobrić će nekoliko puta istakao značaj trijumfa.

"Bilo je jako bitno da se pobedi. Rasterećenije ćemo igrati drugi meč, a najbitnije je za nas da smo dobro otvorili seriju. Idemo sa samopouzdanjem u sledeći duel, da probamo da završimo seriju", dodao je on.

"NEMA TAJNI IZMEĐU NAS I NJIH"

Izvor: MN PRESS

Dejan Davidovac je "ušao" u utakmicu trojkama, a onda je koristio situacije da u igri "jedan na jedan" utrčava u reket, poentira uz faul...

"Videla se nervoza od starta, jer prvih pet minuta niko nije mogao da da koš. Bilo je i do dobrih odbrana, ali generalno je bila teška utakmica. Skinuli smo deo pritiska sa sebe", rekao je Davidovac posle izlaska iz svlačionice.

Na pitanje kako se osećao kada je Partizan imao dvocifreno vođstvo, odgovorio je slično kao i Čović pre njega - da u tim situacijama nema mnogo vremena za razmišljanje.

"Dešavalo nam se ovih sezona. Svi znamo da može da se desi. Dogovorili smo da kao tim iznesemo utakmicu i nije nam teško palo, znali smo da moramo da pobedimo. Drago mi je što smo uspeli".



Ni on nije hteo da prihvata čestitke.

"Ovo je timska pobeda, ne ide da se priča ko je kako odigrao. Dali smo 100 poena i svi smo odigrali dobar meč, na obe strane terena. Igrali smo dobru odbranu u momentima kada smo gubili, što je jako važno, a zatim smo prelomili u teškim trenucima".

Upitan da li više voli da igra serije sa kraćim razmakom između mečeva, Davidovac kaže da mu trenutno više odgovara aktuelni sistem.

"Igrali smo tri puta u mesec i po sa njima i igramo opet za nedelju dana. Nema tajni između nas i njih. Jedino imamo sedam dana odmora, pa da kažem da je zato lakše igrati na nedelju dana", dodao je jedan od heroja Zvezdinog trijumfa.

Pogledajte kako je u subotu bilo u "Pioniru":

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC