Protest SRS: Šešelj opet PALIO zastave (FOTO,VIDEO)

Autor:

Incident u Beogradu - Vojislav Šešelj zapalio zastave EU i NATO. Gorele i baklje.

Protest SRS: Šešelj opet PALIO zastave (FOTO,VIDEO)  Foto: Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic


Srpska radikalna stranka organizovala je povodom 20 godina od NATO bombardovanja SRJ, protestnu šetnju, a na samom početku predsednik stranke Vojislav Šešelj zapalio je zastave Evropske unije i NATO alijanse.

Povod zbog kog su se okupili radikali je i nedavna presuda u Hagu kojom je Radovan Karadžić osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

Šešelj je, u obraćanju novinarima, ponovio svoje više puta iznete stavove o NATO bombardovanju, ali i o ratnim zločinima. Podsećamo - Šešelj je u Hagu odslužio kaznu od 10 godina zatvora zbog podsticanja i počinjenja progona Hrvata u selu Hrtkovci u Vojvodini, 1992. godine.

Pre današnje šetnje, Šešelj je okupljenima kazao da se pre 20 godina desilo divljačko zločinačko bombardovanje srpskog naroda i ubijanje srpske dece.

Izvor: Tanjug

NATO pakt je, dodao je, agresorski pakt koji je prvi put svoju zločinačku misiju iskalio nad Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Izvor: Tanjug

"Nikada to ne smemo zaboraviti i nikada nećemo oprostiti, nikada srpskom narodu neće pasti na pamet da se učlani u tu organizaciju, da bi nas ucenjivali da napadamo druge narode", rekao je Šešelj.

Lider SRS je istakao da Srbija nema šta da traži u EU jer je većina članica Unije i članica NATO-a te dodao da su tamo koncentrisani najgori srpski neprijatelji.

"Postoji samo jedan put za Srbiju i srpski narod, a to je put na istok i integracija sa Rusijom i savez ODKB", rekao je lider radikala.

Šešelj je rekao da je doživotna kazna zatvora Radovanu Karadžiću u Hagu doneta bez dokazane krivice za, kako kaže, izmišljeno krivično delo genocid.

On je dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio da se izjasni o toj presudi te naveo da će mu zbog toga na kraju protestne šetnje funkcioneri SRS predati njegove knjige "U Srebrenici nije bilo genocida" jer, kaže, možda je potrebno malo podučiti Vučića.

Na čelu protestne kolone koja je krenula iz Knez Mihailove ulice razvijen je transparent "EU plus NATO jednako srpski neprijatelji", a protestna šetnja završena je kod Predsedništva na Andrićevom vencu gde su funkcioneri SRS ostavili knjige za predsednika Vučića.

Tokom šetnje učesnici su uzvikivali "Srbija, Rusija, ne treba nam Unija", a u jednom trenutku zapaljene su i baklje.

Ostale vijesti