Još jedna medalja za srpske strelce u Hrvatskoj

Autor:

Muška reprezentacija Srbije je vicešampion Evrope.

0
A- A A+
streljaštvo pokrivalica Foto: MN Press


Posle velikih uspeha Damira Mikeca u pojedinačnoj konkurenciji, kao i u tandemu sa Zoranom Arunović, odlična vest za naš streljački sport stigla je i u nedelju.

Muška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalj u ekipnom takmičenju na Evropskom prvenstvu u Osijeku.

Sastav Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević u polufinalu je posle velikog preokreta savladao Mađarsku, a u finalu je izgubio u duelu protiv Rusije.

U polufinalu, Mađarska je bila bolja u prve tri serije i povela sa 6:0 (bolji tim posle svake serije dobija dva boda). Srbija je izjednačila na 6:6. Međutim, usledio je novi niz Mađara, favorita u ovom meču. Poveli su sa 12:6 i došli na domak finala, jer u polufinalu pobeđuje tim koji prvi skupi 13 poena. Srbija je imala snage za preokret, naši strelci su nadmašili izuzetno jak mađarski tim (Šidi, Peni, Šomođi) u četiri uzastopne serije i ostvarili pobedu od 14:12.

U finalu, Srbija i Rusija su u početku vodile izjednačenu borbu. U skoro svakoj seriji minimalne razlike su odlučivale kome će pripasti dva boda. U završnici Rusija, koju je predvodio evropski pojedinačni i šampion Starog kontinenta u miksu Vladimir Maslenjikov (u timu su gađali i Drijagin i Pančenko) se odvojila. Rusi su slavili 17:5, a finalni meč se završava kada neka ekipa sakupi 16 poena.

Prošle godine, Srbija je u ekipnoom takmičenju puškom bila četvrta, a 2017. je osvojila bronzu.

Tagovi:

Ostale vijesti