Sedam načina da poboljšate zdravlje ovog proljeća

Autor:

Pratite ove jednostavne savjete i poboljšajte svoje zdravlje ovog proljeća.

Sedam načina da poboljšate zdravlje ovog proljeća Foto: Guliver/Getty Images/Deagreez

Svima nam je ponekad potreban detoks, a za to nema boljeg perioda od proljeća. Ne mislimo na klasičan detoks, već na uvođenje nekih manjih promjena koje će poboljšati vaše zdravlje.

Jedite celer

Stručnjaci hvale celer kao namirnicu koja pomaže u snižavanju krvnog pritiska, verovatno zbog toga što sadrži kalijum i ftalide – sastojke koji opuštaju mišiće oko arterija.

Celer takođe ima i efekat diuretika, pa će pomoći u eliminisanju viška tečnosti. Ali, znajte da smuti od celera nije najbolja opcija za konzumiranje ove namirnice.

"Blendiranjem se smanjuju vlakna koja su dobra za zdravlje crijeva", ističe nutricionistkinja Rijanon Lamber.

Umjesto toga, možete na primer da iseckate celer i dodate ga u humus.

Spavajte

San je jako važan za zdravlje, a manjak sna se povezuje manje-više sa svim zdravstvenim problemima, od viška kilograma do Alchajmera.

Ukoliko imate problem sa spavanjem, gledajte da svakog dana provodite najmanje pola sata napolju, na sunčevoj svjetlosti jer to utiče na spavanje.

Nemojte previše da se znojite

Drugim riječima, budite fizički aktivni, ali nemojte pretjerano da se iscrpljujete na treninzima. Stručnjaci savjetuju da se bavite aktivnostima poput joge, koje nisu previše intenzivne.

Masažom "sredite" toksine

Masaže će vas opustiti, poboljšati cirkulaciju i pokrenuti izbacivanje toksina iz tela. Eto, i korisno i opuštajuće....

Jedite pečurke

Ekstrakt pečurki je sve češći sastojak proizvoda za negu kože jer ima anti-ejdžing dejstvo. Zato, jedite pečuke koje, pored ovog efekta, jačaju i imuni sistem.

Pijte kefir

Fermentisane namirnice, među kojima i kefir, dobro djeluju na dobre bakterije u crijevima, a sprečavaju da loše bakterije "preuzmu kontrolu".

Vježbajte kod kuće

Ne postoji dovoljno dobar izgovor da ne vježbate, posebno danas kada na Youtube-u možete da nađete toliko vježbi koje možete da radite kod kuće, bez ikakve opreme.

Tagovi:

Ostale vijesti