• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gigsove "bebe" počele pobedom!

Autor mondo.rs

Šestoricu igrača od 23 godine i mlađih izveo je selektor Velsa na startu kvalifikacija za EURO 2020 i dobio važnu pobedu u grupi u kojoj će kasnije danas biti odigran i meč Mađarska - Hrvatska.

Rajan Gigs izveo je šestoricu igrača od 23 godine i mlađih danas na idealan travnjak "Kardif siti stadiona" i pobedom počeo kvalifikacije za EURO 2020.

U prvoj utakmici Grupe E, Vels je predvođen kapitenom Garetom Bejlom naneo Slovačkoj prvi poraz, nakon što su gosti pre tri večeri zabeležili obećavajućih 2:0 (1:0) nad Mađarima u Trnavi.

Jedini gol u prestonici postigla je jedna od Gigsovih "beba", Danijel Džejms, već u 5. minutu za konačnih - 1:0 (1:0).

Svonsijev univerzalac, poznat po pokretljivosti i dosetljivosti na terenu, prikrao se iza leđa neopreznoj odbrani Slovačke, oduzeo loptu u crvenoj zoni i potom hladnokrvno savladao Martina Dubravku iz Njukasla.

Džejms je debitovao za seniorski tim u novembru protiv Albanije, u prvoj takmičarskoj utakmici u karijeri upisao se i u strelce.

Vels: Henesi - K. Roberts, Mefam, Lorens, Dejvis - Alen, Smit - Vilson (od 87. Volks), Bruks (od 60. T. Roberts), Džejms (od 73. Vilijams) – Bejl.

Slovačka: Dubravka - Pekarik, Vavro, Škrinijar, Hanko - Kucka, Lobotka, Hamšik - Rusnak, Duda (od 65. Duris), Mak (od 69. Štoh).

Gigsove "bebe"

U startnih 11 danas našli su se Konor Roberts (23, Svonsi), Hari Vilson (22, Derbi), Kris Mefam (21, Bornmut), Danijel Džejms (21, Svonsi), Dejvid Bruks (21, Bornmut) i Metju Smit (19, Tvente/Mančester siti), šansu u drugom poluvremenu dobio je i Tajler Roberts (20, Lids junajted). Strelac jedinog gola bio je univerzalac Svonsija, Džejms.

Gigsov sastav, u kom zbog povrede nije bilo Arona Ramzija, nadigrao je rivala u prvom poluvremenu, ali kako je utakmica odmicala ovaj drastično podmlađeni tim počeo je da oseća pritisak i povlači se pred najiskusnijeg na terenu, golmana Vejna Henesija.

Oko 32.000 navijača obučenih mahom u crveno aplaudiralo je 32-godišnjem čuvaru mreže Kristal Palasa za maestralnu reakciju u 82. minutu kada je rezervista Mihal Duriš glavom "naleteo" na idealan centaršut Alberta Rusnaka sa desnog krila.

Fudbaler Anortozisa verovatno je i sam pomislio da je doneo izjednačenje ekipi, ali je Henesi refleksno zaustavio udarac i "bacio" loptu pravo pred Davida Hanka, a prestrašeni 21-godišnjak iz Fiorentine pokazao da kao levi bek skoro pa i "nema" desnu nogu - neometan na petercu, u trenutku kada je Henesi bio na zemlji, on je uspeo da promaši celu fudbalsku loptu i, ujedno, šansu da opravda poverenje selektora Pavela Hapala.



Videvši da se iskusniji protivnik opasno primakao postizanju pogotka, Gigs je u finišu napravio tri izmene i uveo prekaljenog reprezentativaca, Ešlija Vilijamsa, koji je u 35. godini brzo konsolidovao poslednju liniju odbrane u kojoj su počeli isključivo igrači sa pravom nastupa za mladu selekciju Velsa.

Bilo je to dovoljno, uz još jednu odbranu Dubravke na drugoj strani, za pobedu pred drugi meč dana: Mađarska - Hrvatska u Budimpešti od 18 časova.

Grupa E

Vels - Slovačka 1:0 (1:0)
/Džejms 5/

Mađarska - Hrvatska 18.00

Tabela: Hrvatska 3, Slovačka (+1) 3, Vels 3, Azerbejdžan 0, Mađarska 0.

Rezultati 1. kola: Hrvatska - Azerbejdžan 2:1, Slovačka - Mađarska 2:1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC