Hrvati u Budimpešti napali mladića zbog srpske zastave

Autor:

Incident uoči fudbalske utakmice Mađarska - Hrvatska. Nerede pravili i navijači Zrinjskog iz Mostara.

0
A- A A+
Foto: Guliver/Getty images/Srdjan Stevanovic

Mladić koji je oko struka nosio zastavu Srbije i tapkao košarku loptu kroz pješačku zonu u Budimpešti izazvao je bijes hrvatskih navijača, koji su se uz alkohol u obližnjim lokalima spremali da pođu na stadion na kojem će od 18 časova biti odigrana fudbalska utakmica Mađarske i Hrvatske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Novinar zagrebačkog "Večernjeg lista" objavio je na sajtu ovog dnevnika VIDEO onoga što je nazvao "incidentom", uz tvrdnju da se "muškarac namjerno i bahato ušetao među hrvatske navijače svjestan rizika", iako je mladić sa srpskom zastavom, koji je bio u društvu još jednog momka, djelovao prilično nezainteresovano dok je prolazio pored navijača Hrvatske, pri čemu ga je sve vrijeme slijedio novinar.

Odmah su krenuli povici "Ubij, Srbina" i "Baci bombu", nakon čega su ga Hrvati i napali.

"Večernji list" navodi da je "mađarska interventna policija spriječila velike nerede koji su mogli da nastanu da nisu pravovremeno reagovali".

Po onome što se može naći na društvenim mrežama, incident se dogodio i veče prije utakmice, pošto su navodno navijači Zrinjskog iz Mostara napali pab u kom su bili Mađari.

Tagovi:

Ostale vijesti