• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li su ovo Krstajićevih 11 za Ronalda i ostale?

Autor mondo.rs

Naš reporter iz Lisabona pretpostavlja da bi Ljajić mogao da dobije prednost u odnosu na Gaćinovića i izražava sumnju da bi "orlovi" mogli da zaigraju u formaciji 4-4-2 sa Mitrovićem i Jovićem u špicu.

 Da li su ovo Krstajićevih 11 za Ronalda i ostale? Izvor: MN PRESS

Pitanje je da li na trening do utakmice na "Da Lušu" i Mladen Krstajić zna svih 11.

Ali, neki od njegovih izbora za sutrašnji start kvalifikacija za EURO i utakmicu na stadionu šampiona Evrope mogu da se naslute.

Naš reporter iz Lisabona, Neša Petrović, pretpostavlja da će se "orlovi" suprotstaviti Kristijanu Ronaldu i ostalima u standardnoj selektorovoj formaciji 4-2-3-1, iako je u isto vreme bilo najava da bismo mogli da počnemo sa dva špica - Aleksandrom Mitrovićem i Lukom Jovićem.

KRSTAJIĆ PRED MEČ: NE BOJIMO IH SE

Iako se gostujući u Mondo podcastu "Sve u 16" složio sa domaćinom, Nikolom Jankovićem, da bi najbolje bilo postaviti ekipu u formaciju sa trojicom štopera, Petrović dan pre derbija Grupe B predviđa da ćemo početi u postavi sa četvoricom pozadi i jednim klasičnim napadačem:

Dmitrović - Rukavina, Milenković, Spajić, Mladenović - Maksimović, Milinković-Savić - Lazović, Tadić, Ljajić – Mitrović.

MONDO TEMA: PET NAŠIH ZA EURO I JEDAN KOJI TO NIJE

Anketa

Ko će biti najvažniji igrač Srbije u kvalifikacijama za EURO2020?

  • Dušan Tadić

    39.47% (45)

  • Aleksandar Mitrović

    8.77% (10)

  • Luka Jović

    38.6% (44)

  • Nikola Milenković

    1.75% (2)

  • Nemanja Matić

    1.75% (2)

  • Aleksandar Kolarov

    0.88% (1)

  • Marko Dmitrović

    1.75% (2)

  • Sergej Milinković-Savić

    4.39% (5)

  • Neko drugi

    2.63% (3)



Petrović je ostavio mogućnost da Krstajić iznenadi sve, pa i naše fudbalere, ubacivanjem Jovića u startnu postavu sa srpskim fudbalerom godine 2018, Mitrovićem, ali je izrazio sumnju da bi Srbija mogla da počne sa dvojicom klasičnih napadača u formaciji 4-4-2.

"Logično je da Gaćinović krene levo po boku, ali pretpostavljam da će opet staviti Ljajića. Postoji varijanta i da Rukavina odigra levo i otvori prostor za Gajića na suprotnoj strani", javio nam se kolumnista iz Lisabona malo uoči Krstajićeve konferencije za medije i, potom, treninga na stadionu Benfike, na kom je u petak uveče selekcija Fernanda Santoša odigrala razočaravajućih 0:0 sa Ukrajinom.

"Kristijano Ronaldo najbolji, Bernardo Silva najgori. U bledoj ibgri Portugalije protiv Ukrajine lokalna štampa izdvojila je Ronalda, Gereira i Karvalja kao najzapaženije na terenu, pa su dobili šestice. Bernardo i Ruben Neves označeni su kao najlošiji i dobili četvorke, a kao apsolutni junak utakmice izdvojen je ukrajinski golman Pjatov, koji je dobio osmicu", "prelistavao" je naš reporter izveštaje kolega iz Portugalije, koje se nisu ni usudile da pogode startnu postavu za duel sa "orlovima".

KAKO SE MARKO SPREMA ZA RONALDA: NAJLAKŠE!

Izvor: MONDO/Neša Petrović



Zapravo, predložene su četiri različite postave, od kojih će jedna neminovno biti najbliža onoj za koju će se Santoš odlučiti za njihovu drugu, a našu prvu utakmicu na putu ka Evropskom prvenstvu.

"Dijego Souza i Rafa Silva bi trebalo da budu njihovi aduti za utakmicu sa Srbijom. Santoš navodno razmišlja o četiri različite varijante, od čega zavisi i na kojoj poziciji bi trebalo da zaigra Ronaldo. Postoji opcija i da počne bočno u formaciji 4-4-2, a da napred budu Souza i Andre Silva", preneo nam je Petrović.

5 RAZLOGA: EVO ZAŠTO ĆE LUKA BITI VELIKI


Povratak asa Juventusa u nacionalni tim, u kom ga nije bilo od poraza od Urugvaja u osmini finala FIFA Svetskog prvenstva, nije prošao glatko i bez posledica po igru ekipe koja je jesenas u UEFA ligi nacija bila briljantna i bez poraza obezbedila završnicu u grupi sa Poljskom i Italijom.

Zapravo, od dana kada su na "Stadionu Francuska" kraj Pariza savladali domaćina u finalu Evropskog prvenstva i osvojili prvo veliko takmičenje u istoriji, Portugalci su poraženi samo dva puta do danas - od Švajcarske na startu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji i tamo od pomenutih Urugvajaca na startu "nokaut" faze.

Poslušajte "Sve u 16" razgovor Petrovića i Jankovića uoči utakmica Srbije u Volfsburgu i Lisabonu.

SVE U 16: Nebojša Petrović o reprezentaciji Srbije
Izvor: YouTube/Mondo Porta


Utakmica koju će voditi poljski tim sudija na čelu sa Šimonom Marčinakom biće peta takmičarska između Portugalije i Srbije, nakon što smo u kvalifikacijama za EURO 2008 oba puta remizirali (1:1, 1:1), a u kvalifikacijama za EURO 2016 oba puta izgubili (1:2, 2:1).

Oba puta naši naredni rivali prošli su dalje, mi ne, a konkretno pre tri godine otišli su čak do titule prvaka Evrope.

Računajući kompletnu fudbalsku istoriju na prostorima Evrope, kao Kraljevina Jugoslavija, FNRJ, SFRJ, SRJ, SCG i Srbija imamo skor 2-2-5 (16:16) sa Portugalcima, koje nismo pobedili od prijateljske utakmice odigrane 1984. godine. Završena je rezultatom 2:3. "Plavi" su 1960. godine takođe u kvalifikacijama za EURO deklasirali Portugalce 5:1 na Stadionu JNA u Beogradu, nakon poraza od 2:1 u Lisabonu.

Poslušajte šta je Petroviću tokom utakmice Portugalija - Ukrajina ispričao jedan od naših bivših selektora, Ilija Petković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC