HIT: Iznajmite Finca, da vas nauči sreći!

Autor:

Finska je opet proglašena najsrećnijom zemljom na svetu, a nekoliko Finaca odlučilo je da i druge nauči kako da budu srećni!

HIT: Iznajmite Finca, da vas nauči sreći! Foto: Guliver/Getty Images/joonas

Skandinavija je zaista drugačija od ostatka sveta, a tome u prilog govori i činjenica da se stalno nalazi među najsrećnijih zemljama sveta – preciznije, Finska je već dve godine zaredom šampion u tome.

Finci očito znaju u čemu je tajna sreće, a odlučili su da to i podele sa drugima i malo te sreće "izvezu" i u ostatak sveta, tako što će vam dozvoliti da iznajmite Finca!

Zvuči blesavo, ali zaista je pokrenut projekat koji vam daje šansu da otputujete u Finsku i provedete neko vreme sa finskim "vodičima za sreću", u nadi da će vas život u prirodi opustiti i usrećiti.

"Naša tajna je u prirodi, bukvalno. Kada drugi idu na terapiju, Finci obuju gumene čizme i odu pravo u šumu. Sada svi imaju šansu da uče do najboljih. Osmoro običnih Finaca prijavili su se da budu vodiči za sreću i da sa vama podele svoju povezanost sa prirodom. Nađite svoju sreću, iznajmite svog Finca", piše na sajtu renafinn.com.

Osmoro prijavljenih Finaca će biti domaćini posetiocima u svojim gradovima, a na osnovu prijava koje traju do 14. aprila, izabraće posetioce za svakog domaćina.

Esko je, na primer, gradonačelnih Rovanijemija u Laponiji i želi da sa posetiocima podeli radosti leta u svojoj kolibi, gde će peći roštilj, ići na veslanje i igraće finsku igru mölkky.

Par Linda i Niko nude potpuno drugačije iskustvo, posetiocima koji odu kog njih u Uto, najjužnije ostrvo u finskom arhipelagu. Prema njihovim rečima, gosti će "upoznati jednostavnost ostrvskog života, okruženi prijateljski nastrojenim ljudima i surovoj, prelepoj prirodi".

Prijave za "iznajmite Finca" su prilično jednostavno – snima se video od tri minuta gde opisujete sebe, svoju vezu sa prirodom i zašto biste voleli da posetite Finsku, a onda se na sajtu rentafinn.com popunjava formular. Pobednici će na leto otputovati na tri dana u Finsku, a troškovi prevoza i smeštaj će biti plaćeni.

Šta kažete na ovu akciju "iznajmite Finca"?

U međuvremenu, dok ne otputujete u Finsku, pogledajte fotografije iz Laponije:

Tagovi:

Ostale vijesti