• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape za MONDO o klupi Albanije, kvalifikacijama...

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Proslavljeni trener i nekedašnji selekor Bosne i Hercegovine Safet Sušić odbacio je spekulacije da će postati selektor Albanije, ali je i dodao da je spreman da razgovara ukoliko bude ostvaren "ozbiljan" kontakt.

 Safet Sušić za MONDO o kvalifikacijama za Euro 2020, preuzimanju Albanije Izvor: MONDO/Samir Cacan

Popularni Pape je već nekoliko mjeseci bez posla nakon što je napustio turski Akhisar, pa su u ponedjeljak albanski mediji objavili da je kandidat za klupu nacionalnog tima te zemlje umjesto otpuštenog Kristijana Panućija.

Albanci su loše startovali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Turaka (0:2), pa je Savez ekspresno smijenio italijanskog stručnjaka.

Prema tvrdnjama tamošnjih medija, legendarni jugoslovenski fudbaler i trener, koji je jedini odveo Bosnu i Hercegovinu na veliko takmičenje - Mundijal 2014. godine u Brazilu, idealan je kandidat za Panućijevog nasljednika.

Zato smo pozvali Sušića u Francusku, gdje živi da čujemo iz prve ruke, drži li ova priča "vodu".

"Nema ništa konkretno. Imam jednog prijatelja u Parizu, koji je savjetnik i desna ruka njihovog predsjednika Saveza (Armand Duka, prim.aut), Često se vidimo, pa je možda to razlog što me dovedu u vezu s tim. Zasad ništa konkretno", rekao je Sušić našem portalu, ali nije odbacio mogućnost da se to na kraju i dogodi.

"Sigurno je da sam spreman da razgovaram. Trenutno sam slobodan i ako bude neki kontakt, spreman sam da razgovaram. Ali ponoviću, nema ništa konkretno".

Izvor: mondo.ba

Nekadašnji selektor "zmajeva" pratio je nastup BiH na "Grbavici" protiv Jermenije (2:1).

"Zasluženo smo pobijedili, mada smo se dosta namučili. Jermenija nije loša ekipa, ali s Grcima će biti daleko teže. Nezgodni su, znaju da se zatvore, igraju na 'nulu', biće dosta problema, ali naravno, nadam se pobjedi. Bila bi dobra stvar da iz prva dva meča skupimo šest bodova i onda bi automatski bili kandidati za jedno od prva mjesta koja vode na Euro 2020. Možda je ovo i ključna utakmica kvalifikacija jer bi u slučaju pobjede imali realne šanse za plasman".

Prema njegovom mišljenju, bez ozbzira što je Hrvatska vicešampion svijeta, nije posebno veliko iznenađenje njen poraz u Mađarskoj (2:1).

"Nisam gledao utakmicu, ali Hrvati su se namučili i protiv Azerbejdžana. Po meni to i nije neko veliko iznenađenje kad Mađarska pobijedi kod kuće. Bolji su od Azerbejdžana, a sve ekipe žele da izbore nastup na kontinentalnoj smotri. Iznenađenja su moguća, po meni je veće iznenađenje što Portugal nije pobijedio Ukrajinu (0:0) kod kuće".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na pitanje koliko može Srbija u Lisabonu, Pape je naglasio da će biti teško "orlovima".

"Portugalci su sada u još goroj situaciji. Po svaku cijenu moraju da pobijede Srbiju. Ako uzmeš četiri boda iz prve dvije utakmice kod kuće, nije tako loše, ali ako uzmeš dva ili jedan, automatski ti padnu šanse da budeš među prva dva tima na kraju kvalifikacija. Srbija može da iznenadi Portugal, koji ako ne dobije, biće u velikim problemima. Portugalci imaju imperativ, a Srbima ovo nije ključna utakmica".

Sušiću je takođe iznenađujući bio i poraz Holandije u Amsterdamu od Njemačke (2:3), koja je u prijateljskoj dvoboju nekoliko dana ranije remizirala sa Srbijom (1:1).

"I to je jedno iznenađenje bez obzira što je u pitanju derbi. Holandija igra odlično u posljednje vrijeme, a Njemačka dosta slabije. Ali s Nijemcima se nikad ne zna. Kad niko od njih ne očekuje pobjede, oni uspiju da se podignu. U stanju su da pobijede svakog", zaključio je nekadašnji selektor BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC