Počelo obilježavanje ljetnjih terasa u Banjaluci

Autor:

Gradske službe krenule su danas, ispred hotela "Palas" u centru Banjaluke u obilježavanje terasa ugostiteljskih objekata, u nastojanju da se, uoči početka ljetnje sezone, uvede red u ovu oblast.

0
A- A A+
kafić Foto: Gradska uprava/Promo/Mondo

Cilj obilježavanja jeste lakša kontrola postavljenih bašta jer se u praksi dešava da zakupci javnih površina često koriste veće površine od odobrenih, saopšteno je iz Odjeljenja za prostorno uređenje.

Načelnik ovog odjeljenja Slobodan Stanarević potvrdio je da će sve ljetnje terase postavljene na javnoj površini ispred ugostiteljskih objekata u roku od mjesec dana biti obilježene bijelom bojom sa ugrađenim grbom grada.

Stanarević je naglasio da će granice ljetnjih terasa biti obilježene u skladu sa lokacijskim uslovima i građevinskom dozvolom.

Ovakva odluka u mnogo čemu će olakšati posao i Komunalnoj policiji koja obavlja nadzor nad zauzimanjem javnih površina u svrhu postavljanja ljetnih bašta i koja će odmah, vizuelno, moći utvrditi da li je ona postavljena u skladu ili mimo odobrenja.

Načelnik Komunalne policije Milenko Letić izjavio je Srni da će fizičkim obilježavanjem terasa, i na prvi pogled biti jasno da li je riječ o legalnom ili nelegalnom zauzimanju prostora.

Ostale vijesti