Borcu m:tel dodatna sredstva od Vlade RS

Autor:

Ministarka porodice omladine i sporta RS Sonja Davidović najavila dodatnu finansijsku pomoć za RK Borac m:tel.

Borcu m:tel dodatna sredstva od Vlade RS Foto: MONDO/Goran Arbutina

Članovi uprave RK Borac m:tel održali su danas sastanak sa ministarkom porodice omladine i sporta RS Sonjom Davidovićem, nakon kojeg je saopšteno da je dogovorena finansijska podrška crveno-plavima, koji su učesnici četvrtfinala EHF Čelendž kupa.

Danas smo razgovarali sa upravom Borca o utakmici koju su proteklog vikenda igrali u okviru Čelendž kupa i o trenutnoj situaciji u klub. Saglasni smo da je rezultat koji je Borac ostvario aktivan i posebno smo ponosni na činjenicu da je mnogo mladih igrača pristupilo rukometnom klubu Borac i koji tokom ovih evropskih utakmica mogu da steknu dragocjeno iskustvo. Ministarstvo je uvijek podržavalo RK Borac i ta podrška neće izostati ni u narednom periodu. Posebno smo ponosni na činjenicu da se RK Borac vraća na stare staze slave i ponovo postaje banjalučki rukometni velikan“, rekla je Davidovićeva.

Ona je najavila da će Borac dobiti finansijska sredstva za organizaciju četvrtfinalne utakmice EHF Čelendž Kupa protiv ČSM Bukurešta, ali nije navela o kom iznosu je riječ.

"Svakako ćemo podržati RK Borac i u finansijkom pogledu i dogovorili smo u okviru kojih finansijkih sredstava će biti ta podrška. To je redovna podrška sportskim klubovima. Još uvijek nismo utvrdili tačan iznos, nakon određenih analiza biće utvrđen i tačan iznos“, rekla je ministarka porodice omladine i sporta RS.

Kondić Saša Foto: MONDO/Goran Arbutina

Predsjednik Upravnog odbora RK Borac Saša Kondić zahvalio je ministarki Sonji Davidović na današnjem sastanku, ali i podršci u proteklom periodu.

"Ministrica je i u proteklom periodu podržavala naš klub i dijelom je zaslužna za sve ove rezultate koji smo ostvarili. Upoznali smo je sa planovima u budućnosti i potrebama od Ministarstva porodice, omladine i sporta da nas pomogne na tom putu. Mislim da smo se složili da je RK Borac najprepoznatljiviji sportski brend Republike Srpske, ne samo Banjaluke već Republike Srpske. U tom pravcu ćemo i djelovati, najvažnije da imamo podršku ministrice i još jednom joj se zahvaljujemo", rekao je Kondić.

On je istakao da je cilj kluba da se dodatno stabilizuje u ovoj sezoni, a da će u sljedeću RK Borac ući sa ozbiljnijim planovima.

"Prvenstvo privodimo kraju i akutno rješavamo problematiku. Cilj nam je prvenstvo završiti sa što boljim sportskim rezultatima, dovesti klub u što bolju finansijsku situaciju, a ozbiljnije planove imamo za narednu sezonu, kada ćemo već početkom te sezone probati zatvoriti finansijsku konstrukciju pa da se onda bavimo samo sportskim rezultatima“, rekao je Kondić.

Tagovi: