• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi "preplavili" Podgoricu (FOTO)

Autor mondo.rs

Navijači fudbalske reprezentacije Engleske pristigli su u Podgoricu kako bi podržali svoj tim u meču protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Do sada dva remija u Podgorici.

 Crna-Gora-Engleska-kvalifikacija-za-Evropsko-prvenstvo-Englezi-u-Podgorici. Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Na stadionu pod Goricom u ponedeljak uveče Crna Gora će ugostiti jedan od najjačih timova sveta u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

U glavnom gradu Crne Gore oseća se navijačka atmosfera. Navijači obe reprezentacije uveliko šetaju Podgoricom iščekujući početak utakmice (od 20.45h).

Za sada je sve mirno, a Englezi su iskoristili sunčano vreme da se poskidaju i sunčaju tela, ispijajući piva u podgoričkim kafićima.

Pred utakmicu, pojavila se informacija da su se engleski navijači, koji su doputovali bez ulaznica, nekako domogli tog papira, preko domaćih navjača. Navodno su kupili oko 200 ulaznica, ali za sektore rezervisane za navijače Crne Gore.

Britanski "Skaj njuz" navodi, međutim, da njima neće biti omogućemno da uđu na stadion.

"Stjuardi će se navijačima obratiti na crnogorskom jeziku, tražiće da pokažu identifikacioni dokument. Navijači Engleske koji nemaju jednu od 650 ulaznica za gostujući sektor biće izbačeni sa stadiona", navodi "Skaj".

Dakle, nijedan engleski navijač koji nema ulaznicu za sektor na južnoj tribini neće moći da gleda utakmicu.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZ PODGORICE

Englezi, polufinalisti minulog Mundijala u Rusiji, došli su u Podgoricu sa oreolom favorita. Ali, znali su u prošlosti da se "okliznu" baš na tom terenu. U četiri međusobna duela do sada (dva u Crnoj Gori, dva u Engleskoj), tri puta je bilo nerešeno (dva puta u Podgorici), a jednom je Engleska pobedila.

Uzbudljivo je bilo u Podgorici 7. oktobra 2011. godine. Englezi su vodili 2:0, da bi Crnogorci najpre smanjili, a onda je Andrija Delibašić golom u poslednjem minutu doneo Crnogorcima bod (2:2) i izazvao delirijum na tribinama stadiona u Podgorici (podsetite se toga OVDE).

Englezi su na kraju utakmice provocirali domaće navijače, pevajući im: "Vi ste samo mali grad u Srbiji" (You're just a small town in Serbia).

Ove dve reprezentacije igrale su potom još jednom u grupi - 26. marta 2013. godine u Podgorici kada je rezultat ponovo bio nerešen - 1:1. Gol za remi tada je postigao Dejan Damjanović.

Uoči meča u Podgorici u kvalifikacijama za EP 2020. godine, Stevan Jovetić (koji neće biti u timu Crne Gore zbog povrede), kaže da Crnogorci imaju san da se plasiraju na veliko takmičenje i veruju da taj san mogu da ostvare.

"Ali, ne treba pričati unaprijed, ne treba puno obećavati, naročito ne pretiti velikim timovima kao što je Engleska. Siguran sam, ipak, da imamo šansu. Idemo utakmicu po utakmicu", rekao je Jovetić u intervjuu za londonski "San".

Prisetio se i dosadašnjih duela Crne Gore i Engleske:

"Bili su to nezaboravni dueli za nas. Prvu utakmicu nisam igrao zbog povrede, kada je bilo 0:0 na 'Vembliju', a drago mi je što sam učestvovao u dva remija na našem stadionu. Oba su bila nezaboravna, posebno prvi kada smo izjednačili u poslednjem minutu i tim bodom se plasirali u baraž za Evropsko prvenstvo. Engleska je tada osigurala direktan plasman na EP i svi su bili zadovoljni", izjavio je napadač Monaka.

"Gol Delibašića najznačajniji u istoriji reprezentacije Crne Gore"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC