• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real je spreman da plati Mbapea kao tri Ronalda!

Autor mondo.rs

Ali, da li je to dovoljno? Pari sen Žermen će uskoro imati ponudu na stolu, ali u ovom trenutku deluje kao da je Kilijan Mbape neprocenjive vrednosti. Posebno ako ste PSŽ i novac vam nije toliko bitan...

Florentino Perez je naciljao "primarnu metu" za letnji prelazni rok.

Već više o godinu dana spekulisalo se o Edenu Azaru i Nejmaru kao nosiocima novog talasa Real Madrida, ali je odluka pala posle razgovora sa Zinedinom Zidanom koji svog zemljaka vidi kao glavnu figuru "kraljevskog kluba" u narednoj deceniji.

Nije teško pogoditi da je u pitanju Kilijan Mbape!

Kako prenosi "Frans fudbal", Real Madrid je spreman da ponudi 280 miliona evra Pari sen Žermenu za "slobodu" Kilijana Mbapea, ali je pitanje da li će i to biti dovoljno kako bi pustili igrača koga su doveli pre samo dve godine iz Monaka.

Tada je PSŽ uspeo da dogovori pozajmicu najtalentovanijeg igrača današnjice kako bi izbegli finansijski fer-plej u sezoni kada su kupili i Nejmara, da bi ga potom otkupili za 145 miliona evra i još 35 miliona evra koje će isplatiti Monaku ukoliko se ispune određene klauzule iz ugovora, a koje se pretežno tiču golova i individualnih nagrada.

Ako uzmemo u obzir da Mbape ima tek 20 godina (!!!) i da su najbolji dani karijere pred njim, postavlja se pitanje da li Parižanima zaista toliko znači 280 miliona evra?

Mbape ove sezone igra neverovatno za PSŽ, nakon osvojene svetske titule u Rusiji sa Francuskom, i postigao je čak 31 gol i zabeležio čak 15 asistencija, pa je tako svoju ekipu "gurao" u odsustvu prve zvezde tima Nejmara, od koga je Real izgleda odustao.

Ipak, u Ligi šampiona nisu mogli dalje od osmine finala, što znači da i ova godina može da se protumači kao neuspešna, pošto niko toliko novac ne ulaže da bi osvojio Ligu 1.

Ukoliko "kraljevski klub" krene po Mbapea biće interesantno videti da li će PSŽ morati da pusti mladog fudbalera pošto ne mogu da mu pruže izazov u vidu bolje lige i boljeg dokazivanja, zbog čega se u javnosti spekulisalo i da je Nejmar poželeo da napusti Francusku, pošto njegovu statistiku niko neće uzeti u obzir pri izboru za "zlatnu loptu".

Sve u svemu čeka nas burno leto i potencijalni "tranfer rekord" koji već neko vreme nije u vlasništvu Real Madrida, koji ga je prethodno rušio sa Ronaldom i Bejlom.

Pre tačno deset godina su Kristijana Ronalda doveli iz Mančester junajteda za tada rekordnih 94 miliona evra, a sada su spremni da plate tri puta veću sumu za Kilijana Mbapea, nakon što u trenutnom timu nisu uspeli da pronađu njegovog naslednika.

Hoće li i uspeti u tome?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC