Konačno, gradi se drugi dio vrtića Kolibri

Autor:

Više od pola miliona KM Grad Banja Luka izdvojiće ove godine za izgradnju novog dijela vrtića „Kolibri“ u Lazarevu, u okviru velikog projekta čiji je cilj da obezbjedi predškolsko vaspitanje za još 170 djece iz ovog kraja.

Konačno, gradi se drugi dio vrtića Kolibri Foto: MONDO/ Dragana Božić

Tender za izbor izvođača radova na dogradnji postojećeg objekta dječijeg vrtića „Kolibri“ u Ulici Petra Pecije bb je u toku, i ukoliko nabavka prođe uspješno, građevinici bi uskoro mogli da počnu sa ovim poslom, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Planirano je da tokom ove godine bude realizovana prva faza radova, odnosno da bude izgrađen i pokriven objekat, te urađena vanjska stolarija i prva faza vode i struje. Za ove radove obezbijeđeno je 550.000 KM", ističe načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Prema njegovim riječima, druga faza ovog projekta je planirana za narednu godinu, kada bi objekat novog vrtića bio u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju.

Tokom prošle godine u Banjaluci su otvoreni novi vrtići u Rosuljama i Obilićevu, a nedavno je proširen i stavljen u funkciju vrtić „Bubamara“ u Obilićevu. Za ovu godinu, u planu je i rekonstrukcija vrtića “Ježeva kućica“, te otvaranje manjeg vrtića na Starčevici.

"S obzirom na to da je riječ o velikoj investiciji procijenjene vrijednosti 1,5 miliona KM, odlučeno je da se budući vrtić u Lazarevu radi po fazama. Tako da bi naredne godine, kada se okončaju svi radovi, vrtić mogao da primi oko 170 mališana", zaključio je Bilčar.

Prema projektu, planirani objekat novog vrtića u Lazarevu bio bi površine oko 1.150 kvadratnih metara. Prva faza je izvedena 2013. godine, kada je izgrađen južni dio vrtića sa dva trakta po četiri jedinice.

Kako je navedeno u projektu, dogradnjom objekta dječijeg vrtića „Kolibri“ biće omogućen smještaj za osam grupa djece, po četiri vrtićke i jasličke.

Podsjećamo, prva faza izgradnje vrtića Kolibri završena je 2012. godine, a već tada je najavljivana i druga faza, koja bi omogućila boravak za još 200 djece. 

Inače, u Banjaluci se na listi čekanja za mjesto u vrtiću, već godinama, nalazi oko 2000 djece.

Dogradnja vrtića Kolibri i dalje "na čekanju"

Ostale vijesti