• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj velike NFL karijere - vreme je za Holivud!

Autor mondo.rs

Legendarni igrač američkog fudbala završio je karijeru i ostao upamćen kao jedan od najvećih koji su se bavili tim sportom.

 Tom Brejdi je već decenijama "prvo lice" NFL-a i šampionske dinastije Nju Ingland Petroitsa, a u prethodnih devet godina uz sebe je imao igrača koji je svojim igračkim znanjem, snagom, ali i harizmom "bojio" i uspehe ekipe i kompletnu ligu.

To je bio Rob Gronkovski, koji je ovog jutra, dva meseca pre svog 30. rođendana, ozvaničio odluku da završi veliku karijeru.

Jedan od simbola zlatne ere Nju Inglanda, trostruki osvajač šampionskog prstena, bio je igrač koji je doneo novo značenje poziciji "tajd-end", na kojoj, ukratko, igra hvatač sposoban da prihvati dodavanje na nekoliko mesta na terenu - u "liniji" ispred kvoterbeka ili na strani, gde igraju "vajd risiveri".

"Gronk" je na terenu bio uspešan koliko i snažan (198 centimetara, 122 kilograma) i zato nazivan i "najboljim tajt endom u istoriji sporta", a van terena je bio magnet za sponzore, pa je u svojoj knjizi 2015. godine otkrio da od početka karijere (2010) do tada uopšte nije trošio ugovorom zarađenih 10 miliona, već je samo koristio novac koji je prihodovao od poslova van sporta.

Primera radi, od 2012. godine u Americi je jedna vrsta obroka od žitarica nazvana "Gronk Fleks", a zatim je nastao i "Gronk ljuti sos", kao i energetsko piće "Gronk"...



Za to vreme, Gronkovski je uglavnom pobeđivao sa Petriotsima, uhvatio 81 loptu u plej-ofu i slavio tačdaune karakterističnim radovanjem ("Gronk spajk"). Kada nije bio "na poslu", onda se ludo provodio i o tome obaveštavao i pratioce na društvenim mrežama, a pred kraj igračke karijere posvetio se i svojoj drugoj strasti - filmu.

Tokom 2015. godine pojavio se u filmu "Enturaž" kao glumac, a imao je i ulogu u krimi trileru "Američko nasilje" (2017) i "You can't have it" (takođe 2017). Uz to, probao je i kako izbliza izgleda američko rvanje. I tu treba pokazati glumačke sposobnosti, naravno.

Pogledajte.

Rob Gronkowski
Izvor: YouTube/WWE

Dok je amerika uživala uz živopisnog "selebritija", on je na terenu krvavo doprinosio pobedama.

Tokom 2012. i 2013. godine dva puta je lomio istu ruku i potom tri puta bio operisan da bi ona bila sačuvana, funkcionalna i da bi mogao da ostane u sportu. Takođe, krajem 2013. godine je u jednom duelu doživeo kidanje prednjeg ukrštenog i medijalnog kolateralnog ligamenta kolena.

Mimo tih povreda, pauzirao je i zbog raznih "sitnijih" problema. Jednog leta je tokom čitavih priprema lečio mišić zadnje lože, imao je problema sa vratom, leđima, ali ga minule sezone ni tronedeljno odsustvo zbog bola u zglobu nije sprečilo da nastupi u februarskom Superboulu i da ode (u Holivud?) kao veliki šampion.

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC