• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grci: Nemamo strah, idemo na pobjedu

Autori mondo.ba Autori Fena

Selekcija Grčke, koja je u poslijepodnevnim satima stigla u Zenicu, već u 18 časova na Bilinom polju počela je odrađivati i posljednji trening pred sutrašnju utakmicu 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv BiH.

Trening je za novinare bio otvoren prvih 15 minuta, a selektor Angelos Anastasijadis i reprezentativac Dimitris Siovas održali su prije treninga i pres-konferenciju, na kojoj su najavili da će i pored problema s povredama sutra jurišati na pobjedu.

"Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica, jer ovo je i novi početak za našu reprezentaciju. Atmosfera u našem timu je na najvišem nivo, a ključna će biti želja koju će pokazati jedan ili drugi tim", rekao je stameni štoper.

On se osvrnuo i na veliki broj igrača, koji im nedostaju, ali je izrazio nadu kako će sutra uspjeti ostvariti uspjeh.

"Veliki je nedostatak za naš tim izostanak nekoliko igrača, koji će nam nedostajati i biće nam potrebno njihovo iskustvo. Ali, nemamo nikakav strah, očekujem da ćemo dati sve od sebe i da ćemo pobijediti", poručio je Siovas.

GRČKI MEDIJI PRED MEČ SA BIH: LOŠA AURA I BIJEDA

Anastasijadis je rekao da, bez obzira na protivnika, neće mijenjati svoju filozofiju igre.

"Naš je cilj uvijek isti, bilo da igramo kući ili u gostima, a to je da želimo pobjedu", rekao je grči strateg koji je napomenuo da osjeća veliku odgovornost jer je nakon mnogo godina postao trener na klupi svoje zemlje.

"Ako se plasiramo na Euro, to će biti velika stvar, jer je na klupi bio grčki trener", istakao je Anastasijadis, koji je dodao da bh. tim ima igrače svjetske klase pa je sutrašnja utakmica za njih vrlo važna.

"ZMAJEVI" I GRCI - POSLJEDNJI "KLINČ" U ZENICI

Na pitanje da li će bivši mladi reprezentativac Albanije Fjorin Durmišaj, koji je naknadno dobio poziv umjesto povrijeđenog Kostasa Mitrogloua, sutra biti u konkurenciji, grčki selektor nije mogao dati precizan ugovor.

"S naše smo strane završili kompletnu proceduru i ako do večeras stigne pozitivan odgovor iz UEFA-e, onda će igrati", zaključio je selektor Grčke.

Grci su u Zenicu došli bez nekoliko važnih igrača koji nisu igrali ni protiv Lihtenštajna (2:0), između ostalog bez Kostasa Manolasa i Vasilisa Torosidisa, ali će im savakako najviše nedostajati pomenuti golgeter.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC