Kako da znate, bez sumnje, da je on onaj pravi

Autor:

Ovo je osoba sa kojom želite da provedete svoj život!

Kako da znate, bez sumnje, da je on onaj pravi Foto: Guliver/Getty Images/macniak

Da li je on onaj pravi? Šta ako nije? Verovatno ste to često pitate, ako ste već neko vreme u vezi i deluje kao da bi stvari mogle da idu u pravcu "za ceo život".

Odluka o tome sa kime ćete provesti ostatak svog života je jedna od najvažnijih koje ćete doneti, zbog čega je donekle i dobro da se preispitujete da li je on onaj pravi. Uostalom, planirate zajednički život, tako da želite da budete sigurni u svoju odluku.

Da biste znali da je on onaj pravi, razmislite o sledećim stvarima vaše veze.

Među vama je i dalje jaka privlačnost

Na početku svake veze, sve je novo i sveže – novo lice, glas, telo, sveža seksualna energija. Sve to doprinosi uzbuđenju, zabavno je, i tu mnogi ljudi prave grešku – lako je zaljubiti se u ljubav, pre nego u osobu.

Možda ste zaljubljeni u nekoga ko čini da se osećate bezbedno, ili se osećate usamljeno pa samo želite da popunite prazninu.

Seks među vama je sjajan, što može da utiča na vaš utisak o osobi. Iako su privlačnosti i seks važni u vezi, važno je i da to ne "zamagli" vašu predstavu o tome kakav je vaš partner zaista i zašto ste uopšte sa njim.

Jednom kada sve te stvari ne budu nove i sveže, da li ćete i dalje biti zaljubljeni u partnera, da li će vas privlačiti seksualno? Ili ste u vezu uleteli samo zato što vas trenutno fizički privlači?

Razmislite dobro o svemu tome.

Vaše ličnosti se uklapaju

Baš kao što ličnosti mogu da se uklapaju, mogu i potpuno da se "razilaze". Čak i ako je seks sjajan, prosto se ne slažete.

Kada se ličnosti ne uklapaju, već se sudaraju, to znači da nema balansa u vezi.

Važno je da pored sebe imate partnera koji će na neki način da dopunjava vašu ličnosti (i vi njegovu, naravno).

Na primer, ako ste vi osoba koja je stalno u nekoj "akciji" i život vam je toliko dinamičan da ste već i sami umorni, može da bude dobro ako pored sebe imate neku mirniju osobu, ukoliko ste spremni za to, naravno.

Prihvatate "čudne" strane jedno drugog

Svako ima probleme, svako ima neke svoje čudne navike, osobine. I vi, naravno.

Veza sa nekim podrazumeva bliskost, što znači da bi trebalo da vas partner poznaje bolje od svih, a i vi njega. Ali, to ujedno znači i da partner može da vas povredi jer vas tako dobro poznaje.

U svakom slučaju, ako pored sebe imate partnera koji ne očekuje da budete savršeni, onda je on onaj pravi. U suprotnom, ako očekuje savršenstvo od vas, on nije za vas.

Slažete se oko novca

Novac je, nažalost, jedan od najvećih izvora stresa u braku. Zbog toga je definitivno i tema o kojoj bi trebalo otvoreno da razgovarate pre braka.

Tema novca može da bude i izvor anksioznosti, ali je važno da porazgovarate o značaju novca – što pre, to bolje. Ovaj razgovor bi mogao da vas sačuva brojnih svađa kasnije.

Možete da podnesete konflikt

Svađe se dešavaju, čak i u najboljim brakovima. Ono što je važno je da možete to da podnesete, odnosno da možete da "popravite stvari", rešite problem. Jer, ako ne rešavate probleme, onda vam oni nekako "vise" usred veze i svakog časa mogu ponovo da pokrenu svađu.

S obzirom na to koliko su danas razvodi česti, jasno je zašto brinete i pitate se da li je on pravi za vas. Ali, ako načite kako da oboje imate razumevanja u vezi i spremni ste da se potrudite, znatno su manje šanse da postanete deo te neslavne statistike razvoda.

Tagovi:

Ostale vijesti