• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi saopštio sastav: Imamo četiri promjene

Autor mondo.ba

Robert Prosinečki zrači optimizmom i samopuzdanjem pred meč sa Grcima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Toliko je samopuzdan, da je 24 časa pred početak meča saopštio imena jedanaest fudbalera koji će istrčati na Bilino polje.

Optimizam vlada u taboru zmajeva!

Reprezentacija BiH će sutra od 20.45 časova (prenos TV Nova BiH) u Zenici ugostiti selekciju Grčke. Tim koji (pre)često sreće u kvalifikacijama za velika takmičenja.

Robert Prosinečki najavio je kako će njegov tim sutra na Bilinom polju protiv Grčke, u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine – grupa J, biti jači za Seada Kolašinca, Tonija Šunjića i Harisa Duljevića.

Selektor BiH je ranije izjavljivao, ovu je trojicu, nedovoljno oporavljenih igrača, u subotu na Grbavici odmarao u trijumfu protiv Jermenije (2:1). Definitivno je i za Grke otpao Elvis Sarić, koji se nije uspio oporaviti, a njemu se na listi povrijeđenih igrača sada priključio Elvir Koljić.

"Očekujem tešku utakmicu, ali idemo na pobjedu. Ovo je naš teren i naši navijači", rekao je kapiten Edin Džeko, koji je sa selektorom izašao pred novinare.

Na konstataciju novinara da su Grci jako oslabljeni, Džeko je istakao da, uprkos tome, ovo neće biti lagana utakmica, ali da je najvažnije da oni budu na potrebnom nivou za pobjedu.

"Nema lagane utakmice, vidjeli smo to i protiv Jermenije. Ko god ne bude igrao za Grčku, neće biti lagano za nas".

On je nasmijao novinare konstatacijom da mu je Kostas Manolas, s kojim je prošli put imao žestok sukob nakon utakmice, u međusobnom razgovoru najavio da bi, možda, ipak mogao igrati u Zenici.

"Nije došao. Možda ga je bilo strah doći", istakao je uz osmijeh Džeko, koji je dodao kako da ne očekuje varnice na terenu, jer da ih ni prošli put nije bilo, kada je nakon utakmice navijače provocirao Manolas.

Heleni su u ovome prozoru kvalifikacija možda i najranjiviji u odnosu na proteklih devet susreta dva tima.

Na spisku za duele sa Lihtenštajnom i BiH zbog povreda nisu našli Kostas Manolas, Kirijakos Papadopulos, Panajotis Recos, Vasilis Torosidis, Konstantinos Stafilidis, Lazaros Hristodolopulos i Dimitris Pelkas.

GRČKI MEDIJI PRED MEČ SA BIH: LOŠA AURA I BIJEDA

Pehovima tu nije bio kraj. Kostas Mitroglu je zaradio povredu u meču protiv Lihtenštajna i neće biti u sastavu sutra, dok je izvjestan nastup rovitog Sokratisa Papastatopulosa. Ipak, uprkos svemu, Angelos Anastasijadis je najavio igru na pobjedu.

NEMAMO STRAH, IDEMO NA POBJEDU

Vjera ne manjka ni selektoru reprezentacije BiH - Robertu Prosinečkom.

"Isto kao što i oni vjeruju, i mi vjerujemo da smo dobri i da možemo pobijediti. Mi kad smo spremni i zdravi, a sada jesmo, onda nas teško ko može savladati. Siguran sam da će biti dobra atmosfera. Neće biti lagano igrati, ali bićemo motivirani za sutra i svi se nadamo osvajanju tri boda. Ovo će biti taktička, vrlo intenzivna utakmica u trkačkom dijelu. Igrači su se odmorili i osvježili za ovu utakmicu i svi jedva čekamo da počne. Grčka je uvijek atraktivna i lijepo je igrati protiv njih", rekao je Prosinečki.

"ZMAJEVI" I GRCI - POSLJEDNJI "KLINČ" U ZENICI

Iako to nije praksa, "Robi" je otkrio kojih 11 igrača će sutra istrčati na Bilino Polje.

"Iz taktičkih razloga smo odlučili promijeniti četiri igrača. Na golu će biti Šehić, ispred njega u zadnjoj liniji su Bičakčić, Šunjić, Zukanović i Kolašinac. U veznom redu su Bešić, Cimirot i Pjanić, po krilima Duljević i Višća, a napad će predvoditi Džeko".

Zmajevi, srećno!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC