Englezi se žale na rasizam u Podgorici

Autor:

Navodno se sa tribina čulo oponašanje majmunskih uzvika, upućeno Deniju Rouzu.

Englezi se žale na rasizam u Podgorici Foto: AP/Darko Vojinovic

Ko zna koji put, iz tabora engleske reprezentacije stižu pritužbe na ponašanje protivničkih navijača.

Ovog puta "na tapetu" su Crnogorci, čija selekcija je na svom terenu u Podgorici izgubila 1:5 od izabranika Gereta Sautgejta.

Selektor Engleske izjavio je da su uvrede na rasnoj osnovi upućene levom beku Deniju Rouzu, nakon što je u poslednjim trenucima utakmice kvalifikacija za EURO 2020 dobio žuti karton.

"Indipendent" piše da je nedoličnog ponašanja publike bilo i ranije tokom meča, kao i da se vrši interna istraga da li je još neki od tamnoputih igrača, pre svih Rahim Sterling, bio vređan.

"Definitivno sam čuo kako šikaniraju Denija Rouza. Pobrinućemo se da to uđe u zvanični izveštaj delegata. Kratko sam porazgovarao sa Denijem i nisam siguran da li je bilo još takvih slučajeva. Ali, znam šta sam čuo i postavićemo se prema tome onako kako treba. Moramo da pružimo podršku našim igračima", izjavio je Sautgejt.

Njegove reči kasnije je potvrdio mladi Kalum Hadson Odoi.


Podsećamo da je Deni Rouz bio vinovnik velikog incidenta kada su se mlade reprezentacije Srbije i Engleske u oktobru 2012. sastale u Kruševcu, u okviru baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Tagovi:

Ostale vijesti