Došla na skup podrške migrantima, oni je silovali

Autor:

Grkinja (23) i njen momak su pred sudom ponovo preživjeli scene iz oktobra 2016, kada su ih na događaju organizovanom u ime solidarnosti sa izbjeglicama napali migranti.

2
A- A A+
silovanje, najnovija Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Djevojka je grupno silovana od strane trojice izbjeglica iz Alžira i Sirije, dok je njen momak bio pretučen i vezan i morao je sve gledati, piše "Dnevni Avaz".

Djevojka je sa svojim momkom odlučila posjetiti događaj organizovan na Univerzitetu u Solunu kako bi se iskazala solidarnost sa izbjeglicama.

U toku humanitarne žurke, studentkinja i njen dečko su prolazili kroz dvorište Univerziteta, kada su ih iznenada napala trojica migranata sa razbijenim flašama i vezali ih.

Izbjeglice su primorale ženu na oralni seks prijetnjama da će je ubiti zajedno sa njenim momkom i zatim su je opljačkali, a sve se dešavalo dok je događaj za solidarnost sa izbjeglicama u organizaciji studentskih grupa i političkih nevladinih organizacija i dalje trajao samo nekoliko metara od scene brutalnog zločina.

Grčka policija je uspjela uhapsiti trojicu migranata. U stanu u kojem su živjeli migranti policija je pronašla drogu, 5.500 evra u gotovini i ukradeni nakit.

Prošle sedmice sud u Solunu je osudio dvojicu migranata, dok će se trećem napadaču od devetnaest godina suditi kao maloljetniku.

Ostale vijesti