• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Nagrađeni smo bodom, a da smo bili mirniji...

Autor mondo.rs

Dušan Tadić bio je jedan od najboljih u timu Srbije protiv Portugala na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Dušan Tadić blista ove sezone u dresu Ajaksa, a u istim igrama nastavio je i u dresu reprezentacije. Nije ga bilo u Volfsburgu protiv Nemaca, oporavio se za Portugal i bio jedan od najboljih u remiju "orlova" (1:1) protiv favorita grupe.

 Tadić je odličnu partiju krunisao golom iz penala već u sedmom minutu.

"Gostovao sam na Da Lužu sa Ajaksom, odigrao 1:1 i postigao gol. I sa reprezentacijom mi je bio srećan, ali bitno je da je ekipa izvukla remi."

Srbija je igrala vrlo dobro u prvom poluvremenu, ali je, isto kao pre nekoliko dana u Nemačkoj, doživela pad u nastavku.

"Mislim da smo se previše povukli, da smo igrali duge lopte na Mitra (Mitrovića prim.aut), trebalo je da ih malo 'izvučemo' i da iz toga pravimo igru. Ne znam da li je to strah zbog rezultata i tog gola koji smo primili. Ima dosta stvari da se koriguje, da ih nema, mi bismo pobedili", rekao je Tadić.


Srpski reprezentativac je novinarima rekao da su se "orlovi" u Lisabonu nesvesno povukla.

"Nesvesno smo se mnogo vratili, da smo u drugom delu bili mirniji u nekim situacijama, mi bismo ih ugrozili. Na tome moramo da radimo, da budemo mirniji i da donosimo prave odluke."

Gol Portugala?

"Bili smo konfuzni, niko nije znao ko će da ga preuzme. Morali smo da izađemo ranije u šut. Bilo je još nekoliko situacija… To je zato što smo se previše povukli. 'Vrteli su loptu po nekoliko minuta i normalno je da igrač ostane sam."

Pepe je u jednom duelu preoštro startova, čak je u prvi mah delovalo da se Tadić povredio.

"On je takav igrač, jedan od najboljih defanzivaca. Nadam se da nije ništa, a na udarce sam navikao."

"Jako bitan bod, da smo bili mirniji možda bismo postigli taj drugi gol i sve bi bilo drugačije. Portugal nas je pritisnuo u drugom poluvremenu, zasluženo je osvojio bod, a mogli su možda i do pobede. Jako dobro smo se borili i nagrađeni smo bodom."

Na pitanje da li je ključ kvalifikacija protiv Ukrajine, fudbaler Ajaksa je odgovorio: "Bitno je da se ne gubi protiv najvećih rivala – Portugala i Ukrajine, a bilo bi super da ih dobijemo neku utakmicu. Ima još puno da se igra".

Portugal je iz dve utakmice na svom terenu osvojio dva boda.

"Mislim da su najbolji u grupi i da njih činjenica da su uzeli dva boda neće sputati. U pitanju su zreli i iskusni igrači. Nije im prijatno, ali će oni protiv nas u Srbiji i u Ukrajini igrati na pobedu."

Tadić je posle meča razmenio nekoliko reči i sa Ronaldom, koji je zbog povrede morao da napusti teren još u prvom poluvremenu.

"Popričali smo malo, rekao mi je da je bio penal za Portugal. Poželeo sam mu da se oporavi, ali tek posle našeg dvomeča u Ligi šampiona. Dodao je da se vidimo uskoro", preneo je zanimljivost Dušan Tadić.





Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC