Najskuplji na svetu? Parfem od 1,3 miliona dolara

Autor:

Parfimerija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima tvrdi da je stvorila najskuplji parfem na svetu, zove se Shamukh i košta 1.295.000 dolara za tri litra.

Najskuplji na svetu? Parfem od 1,3 miliona dolara Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Kreatori ovog parfema kažu da su tri godine radili na njemu i da su urađene čak 494 probe.

Dolazi u bočici koja je napravljena od italijanskog kristala murano, ukrašena zlatnim sokolom, arapskim konjima, ružama i globusom. Sadrži 3.571 dijamant, divovske bisere, dva kilograma zlata od 18 karata i više od pet kilograma srebra.

Kreatori kažu da ovom bočicom žele da ispričaju priču Dubaija, prenose agencije.

Parfem sadrži sandalovinu, mošus, jlang-jlang, turske ruže, indijski agar i pačuli. Nije poznato kada će parfem biti u prodaji, ali ga javnost može videti na izložbi u Dubai Molu do 30. marta.

Ovaj parfem se pridružio listi najskupljih parfema.

Prema Ginisovom svetskim rekordima, najskuplji parfem na svetu je Klajv Kristijan No.1 Imperial Majesty koji je lansiran u seriji od deset boca 2005. godine, koje su koštale po 205.000 dolara za 500 mililitara.

Osim ovih parfema postoje i neke druge verzije poput one iz 2011. godine kada je DKNY lansirao Golden Deliss bočicu mirisa od milion dolara, izrađenu od žutog i belog zlata, koja je bila prekrivena sa 2.700 dijamanata i 183 safira.

Ovo je bila prva boca mirisa koja je prodata za milion dolara u svetu, a sadrži samo 100 mililitara parfema. Boca nije bila komercijalno dostupna, već je prodata na aukciji, a zarada od prodatih parfema poklonjena u dobrotvorne svrhe.

BONUS VIDEO

Izvor: MONDO

Tagovi:

Ostale vijesti