• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" zadovoljni napustili Lisabon

Autor mondo.rs

Srpski reprezentativci zadovoljni bodom osvojenim u Lisabonu protiv Portugala na početku klvalifikacija za EURO 2020.

Srbija je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. počela remijem u gostima protiv aktuelnog prvaka Evrope.

"Orlovi" su odigrali borbenu utakmicu u kojoj su vodili, a na kraju, ipak, strijepili da ne budu poraženi. Veliki posao na stadionu "Da Luž" u Lisabonu odradila je odbrana srpskog tima, a njom je komandovao Nikola Milenković.

"Veliki bod za nas, odigrati neriješeno u gostima protiv aktuelnog prvaka Evrope – nije lako. Poveli smo 1:0 i bilo je teško braniti se veći dio meča. Imali smo šansu poslije izjednačenja da damo drugi gol… Portugal nas je pritiskao veći dio drugog poluvremena, ali smo pokazali da imamo karakter i do izražaja je došao timski duh", rekao je jedan od najmlađih u srpskom timu.

Nije lako bilo zadržati opasan napad šampiona.

"Bili su dobro pozicionirani u napadu, sa dosta igrača su opteretili našu odbranu. Prostori između bekova i štopera uvijek su ranjivi kada napadač napravi dubinu, ali mislim da smo to u Lisabonu odradili na pravi način."

Iskusni Antonio Rukavina pričao je o utakmici, ali i situaciji koja je "zaledila" sve navijače Srbije, kada je sudija pokazao na penal za Portugal, a potom preinačio odluku.

"Dobar rezultat i što je najvažnije nismo izgubili od aktuelnog prvaka Evrope na njegovom terenu. Imali smo dosta problema, ali igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Samo pozitivno moramo da razmišljano i da gledamo naprijed", rekao je iskusni desni bek Srbije.

O spornoj situaciji…

"Zaista me je lopta pogodila u lice, pa u ruku. Nos mi se zacrvenio zbog udarca i sudija je to vidio… Imali smo sreće. Portugalci će tvrditi da je penal, kao što ćemo mi da nije. Ronaldo kaže da jeste, a ja da nije. Po pravilima to nije penal."


Dugo je Darko Lazović čekao poziv selektora, a onda je konačno dobio priliku.

"Srećan sam što sam se poslije dosta vremena vratio u reprezentaciju i što sam odigrao oba meča. Ipak, najsrećniji sam što smo u obje utakmice ostvarili dobar rezultat. Igrali smo protiv dva odlična tima. Protiv Portugala samo odigrali kao ekipa, imali smo i sreće, ali smo bod zaslužili."

Ronaldo je poslije pola sata morao da napusti teren zbog povrede, međutim, Lazović smatra da Portugal ima mnogo dobrih igrača, koji su mogli da nadomjeste izlazak jednog od najboljih na svijetu.

"Nisam mnogo razmišljao o njemu, Ronaldo jeste najbolji igrač Portugala, ali oni imaju dosta kvalitetnih igrača od kojih prijeti opasnost. Taktički smo odigrali dobro, postigli gol na vrijeme i da smo izdržali do poluvremena, pitanje je kako bi se stvari odvijale do kraja. Sreću smo zaslužili i dobro smo otvorili kvalifikacije", podvukao je Lazović.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC