Partizan i Stolica kao "sapunica": Treća sreća?

Autor:

Ali, pregovori su zapeli. Posle dva "da" i razgovora prošlog leta, da li će Ilija Stolica opet da pristane da vodi Partizan i da konačno sedne na "užarenu" klupu crno-belih?

Partizan i Stolica kao "sapunica": Treća sreća? Foto: MN Press

Još isto veče kada je Zoran "Bata" Mirković doneo odluku da se posle poraza od Voždovca (0:1) povuče sa klupe Partizana, moglo se čuti da je Ilija Stolica njegov naslednik.

Od tada je prošlo 16 dana, a "parni valjak" je i dalje bez šefa stručnog štaba. Ekipu je na poslednje dve utakmice protiv Napretka u Kupu (4:0) i Spartaka u Superligi vodio Žarko Lazetić, koji će do imenovanja novog trenera obavljati tu funkciju. Doduše, mladi trener imao je priliku da se nametne kao dugoročno rešenje, ali su čelnici Partizana odustali od te odluke kada je u Humskoj doživeo poraz od "golubova".

Sada su mu šanse znatno manje.

Više od nedelju dana, što zaista zvuči neverovatno, u kancelarijama stadiona u Humskoj ulici se ili nije ili se tiho pričalo o novom treneru. Odluka je "pala" da pregovori krenu početkom ove sedmice, a da će glavnu reč ispred kluba, po statutu u odsustvu sportskog direktora (Ivica Iliev takođe se povukao) voditi predsednik Milorad Vučelić.

Tako je i bilo…

Ilija Stolica želja je prvog čoveka Partizana već duže vreme, pa je logična odluka da prvo za pregovarački sto sedne sa nekadašnjim trenerom Voždovca, Vojvodine i Olimpije, ali i pomoćnikom u Partizanu.

Posle dva neuspela pokušaja da se Stolica dovede za trenera, činilo se da će treći put sve ići mnogo lakše. Međutim, zapelo je već na prvom koraku.

Iako su se dve strane manje-više dogovorile oko svega, jedna uslov se nije svideo kandidatu, a drugo rešenje bilo je (za sada) neprihvatljivo za crno-bele. Naime, Stolica nije želeo da prihvati ugovor do kraja sezone (dva meseca), već je njegova namera da se potpisom obaveže na duži vremenski period, što bi dovelo da znatno mirnijeg i stabilnijeg funkcionisanja u već izgubljenoj sezoni u Superligi. Jedini zadatak bi mu bio da odbrani trofej u Kupu, gde "valjak" čekaju polufinalni okršaji (ime rivala nije poznato).

Jedno je sigurno, Stolica je i prethodna dva puta kada je razgovarao sa čelnicima Partizana postavljao uslove i zahtevao potpuno autonomiju u radu, odnosno sportskom sektoru. Po odlasku Marka Nikolića posle osvojene "duple krune", Partizan i Stolica su se dogovorili, ali je, ipak, sve iznenada puklo pre potpisa ugovora i za šefa stručnog štaba postavljen je Miroslav Đukić. Slično se dogodilo i kada Partizan prvi put planirao da smeni Đukića. Stolica je i tada rekao "da", ali se dogovor izjalovio zbog toga što je klub zbog raskida ugovora morao da isplati veću količinu novca Đukiću.

I prošlog leta se razgovaralo s njim, međutim za trenera je izabran Zoran Mirković. Čak su je Nemanja Nikolić doveden iz Spartaka kao velika želja Ilije Stolice.

Partizan će u nedelju igrati prvenstvenu meč u Kruševcu, a za sada je najbliži da tu utakmicu kao trener vodi Lazetić. Saga oko trenera se nastavlja, a upravu crno-belih čeka i druga – oko sportskog direktora.
Tagovi:

Ostale vijesti